34.3 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

TO PATRICIA, SRPKINJO: Devojka iz Zambije uči naš jezik preko interneta i pesmom poručuje – Kosovo je Srbija (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U SRBIJU se zaljubila zahvaljujući fotografiji. Od tada Patricia Kaunda (20), studentkinja Ekonomskog fakulteta u Zambiji, koja radi u banci kao asistent, slobodno vreme koristi za učenje srpskohg jezika i upozanvanje naše zemlje.

– Srbija je jedna prelepa zemlja, koju želim da posetim. Prvi put kada sam pogledala slike Srbije, ostala sam zatečena lepotama i prirodom. Zainteresovala me je ta lepa mala zemlja. Tu mi se od oduševljenja javila ideja da počnem da učim srpski jezik – ispričala je Patriša, koja na svom Jutjub kanalu objavljuje veliki broj videa na srpskom jeziku.

(FOTO)PRIŠTINSKI MEDIJI: Žandarmerija ušla na Kosovo!

- Advertisement -

Kao veliki zaljubljenik u našu zemlju i jezik, na jednom video-snimku pokušala je i svoju sestru da uči osnovama srpskog jezika. Sada je otpevala i pesmu „Sini jarko sunce sa Kosova“. Uz haštag #kosovojesrbija.

Patricia je srpski počela da uči proletos.

– Moram da priznam da je jako težak. Dosta mi pomažu muzika i filmovi . Čudan je naglasak, ali je mnogo zanimljivo za slušanje, posebno nekome ko je iz mojih krajeva. Što se tiče težine jezika, na skali od jedan do deset, ja bih rekla da je na osmom mestu. Jako je težak, ima dosta pravila, ali se nadam da ću uspeti da savladam sve, znam da je potrebno mnogo vremena, ali ja imam želju – a to je najbitnije – kaže ona.

- Advertisement -

Za Srbiju kaže da je destinacija iz snova i da se nada da će san, da je poseti, da se ostvari jednog dana.

– Obećala sam sebi da ću posetiti Srbiju, to mi je velika želja. Volela bih da upoznam kulturu, probam specijalitete i obiđem celu zemlju. Oduševljena sam prirodom i pričama o Srbiji, nadam se da će mi se taj san ostvariti – kaže Patricija.

Priznaje da je veoma srećna zbog pozitivnih reakcija koje je dobila.

– Na svom Jutjub kanalu sam stavila snimak gde pričam na srpskom, komentari ispod snimka su me jako obradovali i ohrabrili, toliko topline i podrške nisam skoro doživela. Svi su me podržali i dali mi motivaciju da nastavim dalje sa učenjem jezika i, naravno, prvom prilikom kada budem bila u situaciji da sebi priuštim kartu do Srbije, to ću i uraditi – ja volim Srbiju – poručuje lepotica iz Zambije.

- Advertisement -
Sourcenovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti