6 STVARI KOJE MOŽEŠ UČINITI ZA SEBE OVE JESENI

Obavezno pročitajte

Sebe uvek možeš da obraduješ i unaprediš novi znanjima i uspesima

Ovog septembra učini nešto dobro za sebe! Novo godišnje doba uvek je sjajna prilika za uvođenje pozitivnih promena u svakodnevnicu ili pokretanje novih projekata.

- Advertisement -
Alt="Sebe"
Jesen donosi veliku paletu boja, dozvoli sebi da uživaš u njima

U septembru koji je pred nama, probaj da učiniš nešto dobro za sebe i usvoj neke od ovih pozitivnih navika koje će ti poboljšati kvalitet života. Ako svoje probleme i bolesti iskoristimo kao priliku da razmislimo o tome kako da promenimo svoj život, onda imamo moć.

Budi ljubazna

Budi ljubazna i predusetljiva, nasmeši se strancu. Nikad ne znaš koga bi mogla upoznati ili možda ulepšati dan. Nikad ne znaš šta muči potpunog stranca koji ti ušeta u kancelariju. Možda je tog dana naleteo na deset zatvorenih vrata, možda je imao loš dan i niko nije imao razumevanja za njega. Možda ćeš mu baš ti popraviti dan. Svakako ćeš svojim postupcima i ljubaznošću pokrenuti lančanu reakciju. Osećati ćeš se mnogo bolje i pozitivnije. A i nema veze ako ne uspe baš sa svakim. Bitno je da si imala dobru nameru. Nema boljeg trenutka od sadašnjeg da preuzmete kontrolu nad svojim mislima. Samo zato što imamo negativno mišljenje o sebi ili životu, ne znači da je to i istinito.

Ispuni sama sebi obećanje

Svaki dan, odmah nakon buđenja, obećaj sebi da ćeš učiniti sve što je potrebno kako bi se osećala bolje i energičnije. Koliko često sama sebi obećaš da ćeš se probuditi rano, pojesti zdrav doručak, vežbati…? A koliko od tih obećanja i ispuniš? Ove jeseni nastoj svakodnevno ispuniti sama sebi barem jedno od tih obećanja. Ako si rekla da ćeš vežbati, onda to učini. Ako si isplanirala da ćeš ustati ranije, onda se potrudi. Jedina osoba koju ćeš razočarati neispunjavanjem tih obećanja si ti. Sada ćemo da preispitamo sve ono u šta verujemo i donećemo odluku ili da nastavimo da verujemo u te ideje, jer nam pružaju podršku i čine život srećnim i ispunjenim, ili da ih odbacimo.

Opusti se

U današnjem vremenu neprestano smo okruženi smetnjama sa svih strana i baš zbog je zaista teško opustiti se. Kada uhvatiš deset minuta za opuštanje, pusti klasičnu muziku i zvukove prirode poput kiše ili grmljavine, ili možda svoju omiljenu pesmu. Studije su pokazale da se ljudski mozak mnogo lakše opušta uz slušanje zvukova prirode ili klasične muzike. Nađi sebi odgovarajuću opciju.

Istražuj

Kad si se poslednji put izgubila u vlastitom gradu? Sigurno u tvojoj blizini još postoje mesta koja nisi istražila, neke divne lokacije u prirodi koje vredi videti. Istraživanje takvih mesta odličan je način da se makneš od posla i da se oslobodiš stresa, te da provedeš vreme na otvorenom. Budi znatiželjna, istražuj svet oko sebe i nemoj se bojati rizika. To će ti obogatiti život novim iskustvima i pomoći ti da se osećaš bolje i sigurnije.

Obrati pažnju na svoje misli

Zapiši svoje misli svakog dana, istakni šta ti je obeležilo dan, posveti pažnju svojim emocijama. Daj prostora svojim emocijama i procesuiraj misli koje ti naviru. Upoznaj samu sebe sa svojim unutarnjim glasom. Što češće razmišljaj o svemu što ti se dešava u životu i nastoj da pozitivnim mislima prizoveš lepe stvari i dešavanja. To će ti pomoći da se osećaš lepše, pozitivnije i srećnije. Život želi da pronađete svoj mir, unutrašnju radost, samopouzdanje, da budete puni samopoštovanja i ljubavi prema sebi

Budi otvorena prema svetu

Ljudi otvorenog uma imaju više prilike za rast i razvoj i zato nemoj ograničavati sebe i svoje misli. Istraži nepoznato. Dozvoli sebi da istražiš stvari koje do sada nisi smela a oduvek si želela. Budi hrabra i načini prvi korak ka nepoznatom. Sedi sama u kafić i popij kafu, izvedi sebe na večeru, otputuj sama, upiši neki kurs, angažuj fotografa i zabeleži svoju lepotu u objektivu…

Ako si spremna za novog partnera, korisne savete možeš pronaći OVDE

3 COMMENTS

  1. Lepi su vam saveti ali bi zene trebalo i da nauce da ulazu u sebe i da vrede dovoljno tako da mogu sve da postignu. Ja ove jeseni nastavljam skolovanje i krecem da aktivno treniram 🙂

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu