BRKIĆ SE OPRAŠTA: Ja neću dočekati slobodu, ali nadam se da napaćeni građani hoće

Obavezno pročitajte

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Ustaće prezreni

Milovan Brkić

U obraćanju javnosti devetog avgusta sa premijerkom Anom Brnabić, a povodom katastrofalnih poplava i ogromne štete koju su naneli nevreme i grad, posle samo dva minuta Aleksandar Vučić je počeo tiradu o investicijama vrednim 12 milijardi u sportsku infrastrukturu. Odgovarajući na dogovorena pitanja o opoziciji rekao je da ga ona ne zanima i da će je lako počistiti. Za naknadu štete od olujne pustoši, od 120 miliona dinara, nije bilo ni reči.

- Advertisement -

Slobodan Milošević je pao, čini se, na isti način. Bio je izolovan od sveta, a iza sebe je imao odanu policiju i ratom obučenu i odanu vojsku.

Vučićev režim puca po svim šavovima.

Dok su me hapsili Gašićevi policajci, uverio sam se da više od polovine njih želi njegov kraj. Tako je i u zatvorima, ne mogu da ga smisle ni u zatvorskoj bolnici. Vučić ne veruje ni u Vojsku Srbije jer je pod kontrolom stranaca, pa formira paralelnu vojsku – pretorijansku gardu, izazivajući bes regularne vojske.

Glad se nadvila nad Srbijom. Zavadio se i sa Istokom i sa Zapadom, sa Arapima. Izgubio je Kosovo, a i Crkva ga smatra Judom. Izvršitelji su zajašili preko dva miliona penzionera, zaposlenih i seljaka. Socijalna pomoć se ne isplaćuje.

Letina je opustošena, uništen je stočni fond, kao i rod voća, kukuruuza…

Protesti se šire. Opozicija i slobodni građani moraju shvatiti da je Vučićev režim na izdisaju. Prve ozbiljne proteste podržaće policija, armija, stranci…

Vučić je izgubio navijačke grupe da ga brane, a policija i vojska znaju da to nije dobro. Vučić se oslanja na Bratislava Gašića, višestruke ubice i kumove. Mala je to grupa, koje će prva pokušati da utekne.

Počinje školska godina. Roditelji ne mogu da opreme đake. Siromaštvo je ušlo u skoro svaku kuću. Štrajkovi se spremaju, a Vučić nema novca da korumpira sindikate.

Uplašen je diktator. Svi njegovi saradnici su spremili kofere za beg.

Kuda on namerava da utekne? Ko će podržati čoveka koji je uništio državu, naciju, rasprodao zemlju, rudnike, vode, resurse?

Milošević je pao u oktobru.

Čemu se Vučićeva elita nada?

Ustaće prezreni koje mori glad!

Ni mediji više nisu njegovi! Društvene mreže, N1, Nova S, Danas, Slavija Info, Balkanska taraba, Srbin Info, KRIK, BIRN i drugi mediji opisuju surovu srpsku stvarnost.

Vučić je sve usamljeniji.

Žao mi je što neću dočekati slobodu. Neka je barem osete napaćeni građani, koji će pravdi privesti zločince iz pravosuđa, policije i Vučićeve lopove.

SourceTabloid

Ostavite komentar

Najnovije objave

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje zatvoreni

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u...

Još priča na sličnu temu