KURTI ŽELI DA SCENARIO IZ NAGORNO KARABAHA: Laži o uniformisanim licima i ruskom jeziku, paravan za proterivanje Srba

Obavezno pročitajte

Samo nekoliko dana ranije, naočigled celog sveta Pašnjanin je postao Juda, Jermenskog naroda. Pokušavajući od sebe da načini NATO marionetu, a od Jermenije pozornicu na kojoj bi Zapadni zlotvori pisali crni scenario, razume se, vodeći Jermene u još jednu pogibiju, a kopajući im posmrtne jame ispred ruskog dvorišta.

- Advertisement -

Piše: Nina Stojanović

Predsednik Alijev, optužio je Jermniju kako podriva teritorijalni suverenitet Azerbejdžana i kako naoružana vojska Jermenije ulazi na teritoriju Karabaha i to iskoristio kao povod za stravičan napad na jermenske civile koji žive i čine većinsko stanovništvo na prostoru Nagorno Karabaha.

Kako tvrdi zvaničan Jerevan, vojske nije bilo, u pitanju je samo lokalno stanovništvo koje se organizovalo i branilo od Azera.

Reakcija vojske Jermenije izostala je i nakon stravičnog granatiranja i bombardovanja koje je pretrpelo stanovništvo u Nagorno Karabahu.

Juda Jermenski, umesto tradicionalnih veza sa Ruskom Federacijom, čije su mirovne snage već na prostoru Nagorno Karabaha i sačuvale Jermene od konačnog istrebljenja nakon vojnog debakla, bira da postane koketa NATOa.

Jermeni iz Karabaha ostavljeni usred oluje, pristaju na primirije.

Inspirisan baš tom situacijom, a ohrabren dešavanjima u na generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija, Kurti ulazi u suludi projekat kreiranja Nagorno situacije na Severu Kosmeta.

Nakon što je na misteriozan način ubijen jedan pripadnik Kosovske policije, a dvojica ranjena u ranim jutarnjim časovima 24. septembra u blizini manastira Banjska. U narednim časovima ROSU, specijalne jedinice kosovske policije, opkoljavaju selo i manastir Banjska, a za incident krive Srbe.

U narednim satima priča dobija potpuno novu razinu, Crbe koji pokušavaju da se odbrane od naoružanih Šiptara, u medijima Kurti i njegovi poslušnici predstavljaju kao uniformisane specijalne jedinice, teško naoružane.

Zamenik komandanta Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, rekao je:

„Vidimo naoružane, uniformisane ljude, teško naoružanje, oni pucaju na nas, mi pucamo.“

Nije mogao da potvrdi kakve uniforme nose te osobe i ko su, ali nam je rekao da koriste oklopna vozila.

Aljbin Kurti je izjavio da je 30 Srba koji su „izazvali incident“ opkoljeni i poziva ih da se predaju. Implicirajući kako je pomenuta grupa sakrivena u manastiru, a u manastiru Banjska se trenutno nalazi grupa hodočasnika iz Novog Sada koja nikako nije povezana sa događajima od ranije.

Među albanskim javnim mnjenjem kruže različite informacije i dezinformacije o tome koliko su Srba ubili, do besmislica kako se u blizini manastira čuje ruski jezik.

Kravava jesen u Nagorno Karabahu je završena, krvava jesen u Srbiji je tek počela.

I na kraju, ovakvu podlost i prevrtljivost, može samo da zaprži šiptarska kuhinja.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Lavrov: Za rešavanje konflikta u Ukrajini treba plesati tango, a Zapad igra „brejkdens“

Za rešavanje krize u Ukrajini političkim putem je potreban trud obe strane, kao i za tango, međutim, protivnici Rusije...

Još priča na sličnu temu