Peskov: Specijalna vojna operacija je počela protiv Ukrajine, a sada liči na rat protiv Zapada

Obavezno pročitajte

Specijalna vojna operacija na početku je bila usmerena protiv Ukrajine, ali je s vremenom počela da liči na rat protiv Zapada, zbog čega ona može trajati i duže nego što je to bilo planirano, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za „RIA Novosti”.

„Specijalna vojna operacija bila je započeta protiv Ukrajine. Vremenom, poprimila je oblike rata protiv kolektivnog Zapada. Rata u kojem su zemlje kolektivnog Zapada, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, direktno uključene u ovaj sukob. Da, ovo može dovesti do toga da operacija potraje malo duže, ali ne može da promeni tok dešavanja. Specijalna vojna operacija će se nastaviti dok se ne ispune svi postavljeni zadaci”, rekao je Peskov na marginama Foruma „Tehnologije budućnosti”.

- Advertisement -

Takođe, kratko je prokomentarisao i situaciju na Bliskom istoku i istakao da Moskva nastavlja kontakte sa obe strane – i sa Izraelom i Palestinom, a sve u cilju oslobađanja što većeg broja zarobljenih državljana Rusije, prenosi RT Balkan.

„U Rafi se okupilo mnogo Palestinaca i napad na Rafu može da dovede do višestrukog povećanja žrtava. Ovo je stvar koja nas posebno brine. Veoma pažljivo pratimo vesti koje dolaze odatle”, rekao je Peskov.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu