Novakova lekcija bahatim Britancima: „Budite tihi“

Obavezno pročitajte

Uspavao je Novak Đoković još jednom maestralnom partijom Kamerona Norija, poslavši kući Veliku Britaniju, dok je Srbiju odveo u polufinale Dejvis kupa koje je zakazano za subotu. Ali, nije moglo bez provokacija u režiji Britanaca, na šta je Nole u svom stilu odgovorio. Poljupci, i komentar da nauče da poštuju drguge.

Boli nesumnjivo Britance to što ih je Novak Đoković u ne tako davnoj prošlosti glatko odbio da stane pod njihovu zastavu i da brani njihove boje. Nuđen mu je britanski pasoš i gomila novca, za taj potpis, ali je Đoković bez ikakvog razmišljanja odbio „nepristojnu ponudu“ i ostao veran svojoj Srbiji.

- Advertisement -

Sada je za rivala s druge strane mreže u meču Dejvis kupa odigranog u Malagi imao Kamerona Norija, protiv kog po običaju nije imao nikakvih problema.

Potencijalni problem mogli su da budu navijači koji su tokom meča konstantno provocila 36-godišnjeg Novaka, dok je vrhunac bezobrazluka usledio u trenucima kada je Đoković davao izjavu posle pobede.

Udarali su u bubnjeve i zviždali, pokušavajući na sve načine da izazovu reakciju i isprovociraju najvećeg svih vremena, ali su umesto toga dobili lekciju o lepom ponašanju.

„Naučite kako da poštujete tenisere, naučite kako da poštujete ljude. Ućutite, budite tihi. Laku noć“, kratko i jasno je poručio bahatim Britancima Đoković.

Osvrnuo se Novak i na dešavanja tokom meča, u vidu jeftinih provokacija.

„Čitav meč, manje-više. To je bilo nepoštovanje, ali moram na to da budem spreman. Normalno je da navijači ponekad probiju granicu, ali u trenutku reagujete. Mogu da rade šta hoće. Namerno su svirali bubnjeve da ne mogu da pričam i da me iznerviraju. Tako da smo pričali na kraju“, istakao je Novak.

Na tribinama su bila i njegova deca, Tara i Stefan, pa se jedno od pitanja odnosilo da li zahvaljujući njima, kada su mu blizu, da li mu daju određenu supermoć.

„Ne supermoći, ali mi daju energiju koja mi je potrebna i koja je uvek dobrodošla. Kasno je za decu, ali su ostali do kraja meča. Znam gde su sedeli, poljupci za njih i porodicu. Osećaj je drugačiji, predstavljaš državu sa njima oko sebe. Drago mi je da sam doprineo“, rekao je Novak.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu