16.5 C
Belgrade
петак, 29 маја, 2020

UPOZORENJE: Šta ne smete da radite tokom seksa?

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

Poverenje i dvosmerna komunikacija ključni su za uspešnu i kvalitetnu vezu. No, vrlo je važan i dobar seks. Za vreme seksa vrlo često mnoga pravila nestaju, a samo oni malo hrabriji usuđuju se svom partneru kažu šta im se sviđa, a šta ne.Foto: shutterstockFoto: shutterstock

Iako su neke stvari izvan naše kontrole, postoje određene stvari u seksu koje nikako ne bismo smeli da radimo jer upropašćavaju ugođaj, a mogu biti i poprilično uvredljive.

- Advertisement -

Bez mobilnog telefona i tipkanja

Ako niko ne umire i nije kraj sveta – ne proveravajte mobilni telefon! To uključuje i gledanje na sat. Svakome može da se dogodi da slučajno pogleda, ali više od jedanput je neoprostivo i uvredljivo. Nemojte misliti da to radite suptilno i neprimetno, takve stvari su očigledne.

Bivšima nije mesto u sadašnjosti

- Advertisement -

Seks je vrlo trenutan. Zapravo, seks je jedina situacija u kojoj bi sa svojim partnerom trebalo da budete potpuno prisutni u sadašnjem trenutku. Zato ne bi trebalo da vam se omakne ime bivšeg/bivše. To uključuje i podsećanje na neke pređašnje odnose i nikako ne smete da kežete: „Ovo me podseća kad smo ja i…“ Stanite! Garantujemo vam da se neće dobro završiti. Ni seks, a ni vaš odnos.

Forsiranje orgazma

Nekim ženama, kao i nekim muškarcima, treba nešto više vremena da dožive vrhunac. Postizanje orgazma zavisi od nekoliko faktora – trenutnog raspoloženja, emotivnog stanja, menstrualnog ciklusa žene… Ponekad je potrebno više vremena i truda. U takvim situacijama nije poželjno požurivati svog partnera i stvarati mu dodatan pritisak. Nema ni razloga za nervozom jer se ne radi o tome da vi nešto pogrešno radite.

Bez žurbe

Seks je primanje i davanje. Vaš orgazam jednako je važan kao i orgazam vašeg partnera. Seks nije trka, a bez srećnog završetka nema ni potpunog zadovoljstva. Seksualni čin traje dokle god oba partnera ne postignu vrhunac. Ponekad je moguće doživeti orgazam simultano, što je slučaj u kvalitetnim i čvrstim vezama, a daje poseban osećaj prisnosti i emocionalne povezanosti.

Previše i premalo razgovora

Bilo da je reč o komentarima, šalama, seksi razgovoru, kad je previše, previše je. Nikako nemojte započinjati jednostavne razgovore i razgovarati o usputnim temama kao što su vremenske prilike. Seks nije ni vreme ni mesto za to. Pre započinjanja razgovora, proverite kakav stav prema tome ima vaš partner. Suprotno tome, izostanak govora, zvukova, gestova i znakova isto može biti vrlo nepoželjno. Tako ostavljate utisak nezainteresovanosti i neprisutnosti, zbog čega vaš partner može imati poteškoća.

Između ostalog, seks može postati i rizičan ako se ne vodi računa o mogućnosti zaraze, povrede i infekcije.

Rizikovanje sa zaštitom: da ili ne?

Kondomi su jedna od metoda kontracepcije koja sprečava neželjenu trudnoću i moguću zarazu od polno prenosivih bolesti. U poslednjih nekoliko godina, sve više žena odlučuje se na druge kontraceptivne metode, najviše pilule ili metodu prekinutog snošaja. Ponekad je dovoljno partnera pitati da li se testirao na određene polne bolesti, ali odabirom nezaštićenog seksa sami sebe stavljate u opasnost.

Seks je bolji bez kondoma – možda, a možda i nije. Za bolji osećaj uz korišćenje kondoma tu su brojni lubrikanti koji će omogućiti podmazivanje i olakšati trenje. Osim standardnih kondoma, postoje i oni specijalizovani koji mogu da povećaju intenzitet ugođaja i orgazma.

Korišćenje kondoma samo za vreme plodnih dana? Žene koje koriste zaštitu samo za vreme ovulacije vrlo često greše. Gotovo je nemoguće izračunati plodne dane, a verovatnoća trudnoće velika je i neposredno pre i posle podnih dana.

Bez igre s hranom

Hrana ide u usta i nije primerena ni za jedan drugi telesni otvor – za to služe seksualna pomagala. Čak i organski gajena hrana sadrži bakterije koje mogu da izazovu infekcije.

Ne odlažite odlazak u WC

Nemojte da trpite. Bešika je smeštena vrlo blizu vagine i svaki pritisak na nju biće vrlo osetljiv, a seks će prestati da bude prijatan. Takođe, ako je bešika puna, mokraćni kanal i mehur su opterećeni i mogućnost od upale uzrokovane seksom znatno su veće.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

PENZIONISANI NAČELNICI RDB-a: uputili pismo Vučiću

PENZIONISANI NAČELNICI RDB-a veoma nezadovoljni odlukom da se Dragan Marković - Markoni stavi na listu SNS-a Kako...

NOGO I BRKIĆ: Kolumbijci dolaze po naplatu Vučiću i Milu! (VIDEO)

Nogo i Brkić na Slavija info Gosti emisije Dijalog na kanalu Slavija info tv bili su glavni i...

AMERIKA U PLAMENU: Vojska na ulicama i vanredno stanje! (VIDEO)

Amerika u neredima Guverner Minesote proglasio je vanredno stanje i poslao vojnike na ulice suočen sa ozbiljnim nasiljem,...

NESTOROVIĆU HOĆE DA ODUZMU LICENCU: Za sve sam bio u pravu!

Doktoru Nestoroviću hoće da uzmu licencu samo zato što je stao na branik u borbi protiv koronavirusa. Etički komitet Lekarske komore Srbije (LKS) sledeće...

Đoković se oglasio povodom Crne Gore!

Đoković se nada održavanju turnira Najbolji svetski teniser Novak Đoković je u društvu Viktora Troickog odradio još jedan...
- Advertisement -