27.1 C
Belgrade
sreda, 10 avgusta, 2022

MAJKL MUR PONOVO ŠOKIRA: Ekološke organizacije su prevara

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Majkl Mur: „Planeta Ljudi“ film koji od starta izaziva kontraverze

Najnoviji dokumentarni film Oskarovca Majkl Mura je oštro kritikovan a publika pozvana da ga ne gleda jer „opasan, pogrešan i destruktivan“ zbog brojnih dezinformacija, tvrde naučnici.

Mur se u ostvarenju „Planet of Humans“ obrušio na ekološke aktiviste i brojne pokrete zelenih širom sveta nazivajući ih licemernim. Dobro, na sve osim na Gretu Tunberg.

- Advertisement -

Reći da je Majkl Mur karijeru izgradio na kontroverzama nije daleko od istine. Da li mislite da su njegove teorije namerno usmerene protiv jedne strane zavisi od toga da li se slažete sa njegovim mišljenjem ili ne, ali je ovog puta i te kako uzburkao javnost. Jedan od zaključaka koji se nekako sam nametnuo jeste da se Muru svakako neće zameriti naftne kompanije.

Naime, on između ostalog tvrdi da su električni automobili i solarna energija nepouzdani i čak ide toliko daleko da kaže da i ti izvori energije zavise od fosilnih goriva. Naučno je međutim dokazano, još pre dve godine kako je korišćenje električnih automobila već doprinelo smanjenju nivoa emitovanih štetnih gasova. Kada su u pitanju činjence kojeje izneo o solarnim pločama, jednostavnim guglovanjem se da utvrditi da su korišćeni podaci od pre 10 godina.

Majkl Mur budi želju u ljudima da postavljaju pitanja

U međuvremenu vlade širom sveta, a pre svega u Americi počeleli da dotiraju njihovo korišćenje pa su ploče neuporedivo jeftinije nego što to film sugeriše a istovremeno su toliko unapređene da proizvode znatno više energije nego pre jedne decenije.

- Advertisement -

I tako redom se mogu pronaći greške u Murovom filmu u kom je posebno bio žestok u kritici Ala Gora kog optužuje da je promovisao pogrešne tehnologije za rešavanje klimatske krize.

Film „Planeta ljudi“ izazvao je toliko žestoke reakcije „zelenih“ da su zatražili njegovo uklanjanje s medijskih platformi. Tom su se zahtevu priključili i neki naučnici koji se bave klimom. Jedan od distributera,kuća „Film for action“, odmah je film i povukla uz obrazloženje da se radi o ostvarenju punom dezinformacija. Kasnije su ga ipak vratili, tvrdeći da ne žele optužbe za cenzuru.

Majkl Mur : Planeta ljudi | Kompletan dokumentarni film | Režija: Džef Gibs

Majkl Frensis Mur (engl. Michael Francis Moore; rođen 23. aprila 1954. godine) je američki politički aktivista, režiser, socijalni komentator, pisac i humorista. Poznat je po svom otvorenom, kritičkom pogledu na globalizaciju, velike korporacije, nasilje izazvano vatrenim oružjem, rat u Iraku i američkog predsednika Džordža Buša.

Alt="Majkl"
Majkl Mur

Od kada se pojavio na sceni izaziva kontraverze, oduvek je oštro kritikovan od strane eštamblimenta, dok je kod naroda izazivao odobravanje.

- Advertisement -
SourceNoizz
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti