Rađa se proruski savez Srbije, Mađarske i Slovačke

Obavezno pročitajte

U Slovačkoj vlada velika politička kriza i pad popularnosti vladajućih prozapadnih partija tako da postoji velika šansa da će nakon septembarskih izbora vast preuzeti partije koje su za saradnju sa Rusijom, kaže u intervjuu za Jutjub kanal „Pravda“ panslavista Rene Poluh.

Prema njegovim rečima, ukoliko se taj scenario od koga strahuju svoži EU bude ostvaren, u Evropi nastaje savez Srbije, Mađarske i Slovačke kao zemalja koje žele da imaju suverenističku politiku i žele dobre odnose sa Rusijom.

- Advertisement -

„Slovaci neće da se bore u Ukrajini. Ako bi i ruska vojska došla na granice Slovačke narod će ih dočekati hlebom i solju i to je ono što plaši NATO i EU, kao i aktuelnu prozapadnu Vladu. Uprkos svoj propagandi, Slovaci ne mrze Ruse i preko 80 posto podržava Rusiju „, kaže Poluh.

Poluh u intervjuu govori o političkim prilikama u Slovačkoj i Češkoj, naoružavanju Ukrajine, pranju novca kroz navodno finansiranje Ukrajine i razlikama u odnosu prema Rusiji između Slovačke i Češke.

Posebno je zanimljiv deo gde govori o iskustvima čeških dobrovoljaca koji su se borili na strani Ukrajine i koji su po povratku u zemlju progovorili o realnom vremenu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu