понедељак, 17 фебруара, 2020

Šarović: Namera nam je da odblokiramo rad Parlamenta BiH jer je to u interesu građana

Predlažemo

PROCURELE INFORMACIJE:Da li je Amerika planirala da baci nuklearnu bombu na Moskvu?

Američki spejs-šatl je mogao biti napravljen kako bi bacio nuklearnu bombu na Moskvu, navodi se u referatu...

Zvezda pregzila Radnički! Krstaši odolevali prvih deset minuta

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protivg ekipe Radničkog sa Crvenog Krsta 107:67 i time obezbedili mesto u...

UZBUNA! Cela Nemačka i Evropa NA NOGAMA! Lekarka iz Češke otkrila STRAVIČNU ISTINU o migrantima!

Neverovatno je šta češki lekari moraju raditi u nemačkim klinikama, nastavlja, i dodaje kako su muslimanski i...

Formiranje Saveta ministara BiH i rad Parlamentarne skupštine BiH su dva odvojena procesa i treba učiniti sve da Parlament radi i ostvari svoju društvenu ulogu, istakao je danas predsednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

– Njihovo je legitimno pravo da formiraju Savjt ministara, a naše je legitimno pravo da tražimo da u ovakvoj situaciji funkciniše bar ono što može, a to je Parlament. Mi biramo da radimo, a ne da ćutimo, stagniramo, puštamo da vreme prolazi i nazadujemo… Zato ćemo u naredom periodu svu svoju pažnju i fokus usmeriti na to da ova važna institucija konačno počne da radi – naglasio je Šarović.

Predsednik SDS kaže da parlament mora i može da radi u okviru svoje uloge, i to ni na koji način ne bi remetilo formiranje Saveta ministara BiH.

– Naša namera je da odblokiramo rad Parlamenta BiH jer je to u interesu građana, kako zbog brojnih zakona koji su na čekanju tako i zbog važnih projekta, vrednih oko 2 milijarde КM, koji takođe čekaju a namenjeni su i Republici Srpskoj i Federaciji BiH – naglasio je predsednik SDS, piše Srpskainfo.

– Zašto svi ćute u neformiranju Vlade FBiH, tako važnog tela? Zašto je problem „tehnički mandat“ Saveta ministara a nije „tehnički mandat“ Vlade FBiH. Zašto ne spominju grad Mostar koji svoju vlast nema 12 godina?! O tome svi ćute i prave se nevešti. Ovo samo govori o njihovoj nesposobnosti i neodgovornosti za funkcionisanje sistema, i umesto da to priznaju, otrovne strelice upućuju ka drugima. U svemu tome, sve više trpe građani, ekonomija, privreda…- istakao je Šarović.

“Dodik se pravda”

Odgovarajući na komentar člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da ga Savet ministara BiH ne interesuje, predsednik SDS Mirko Šarović je rekao da je na sceni uobičajeni odbrambeni mehanizam za vlastiti neuspeh.

-Dodik kao lisica iz basne o kiselom grožđu koja svoj neuspeh pokašuva da opravda tvrdeći da to nešto ne valja. Кada god kaže da ga nešto ne interesuje, on to ustvari žarko priželjkuje, a dokazao je je to bezbroj puta – zaključuje Šarović.

- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

CRNA GORA: Evo kako je nastala

Nićifor Dučić je bio istoričar, dobrovoljački komandant i kaluđer. Rođen je 1832. u Lugu na Trebišnjici pored...

BOŽJE ČUDO: Svešteniku ćerka umrla na rukama, a onda su krenula čuda

Ćerka je u mom naručju počela da se guši. Snažno je mahala rukama i nogama, disanje se zaustavilo i ona je umrla....

PROVOKACIJA: Zastava OVK osvanula u Skupštini

Nove privremene vlasti u Prištini proslavile su, svečanom sednicom skupštine, 12. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv .Kosova, uz zastavu OVK.

MONSTUROZNA PORUKA UPUĆENA VUČIĆEVOM DETETU! Oštre reakcije javnosti nakon napada (FOTO)

Sibin Vukadinović, saradnik Boška Obradovića uputio je niz uvreda na račun porodice predsednika Srbije Sibin Vukadinović, neguje govor mržnje...

SRBI PROVELI DVE NEDELJE U KARANTINU: Evo sa kakvim problemom su se susretali

Na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ večeras je, nešto pre ponoći, doputovalo četvoro državljana Srbije, koji su evakuisani iz kineskog Vuhana. Oni su...
- Advertisement -
loading...