7.3 C
Belgrade
субота, 4 априла, 2020

Šarović: Namera nam je da odblokiramo rad Parlamenta BiH jer je to u interesu građana

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Formiranje Saveta ministara BiH i rad Parlamentarne skupštine BiH su dva odvojena procesa i treba učiniti sve da Parlament radi i ostvari svoju društvenu ulogu, istakao je danas predsednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

– Njihovo je legitimno pravo da formiraju Savjt ministara, a naše je legitimno pravo da tražimo da u ovakvoj situaciji funkciniše bar ono što može, a to je Parlament. Mi biramo da radimo, a ne da ćutimo, stagniramo, puštamo da vreme prolazi i nazadujemo… Zato ćemo u naredom periodu svu svoju pažnju i fokus usmeriti na to da ova važna institucija konačno počne da radi – naglasio je Šarović.

Predsednik SDS kaže da parlament mora i može da radi u okviru svoje uloge, i to ni na koji način ne bi remetilo formiranje Saveta ministara BiH.

– Naša namera je da odblokiramo rad Parlamenta BiH jer je to u interesu građana, kako zbog brojnih zakona koji su na čekanju tako i zbog važnih projekta, vrednih oko 2 milijarde КM, koji takođe čekaju a namenjeni su i Republici Srpskoj i Federaciji BiH – naglasio je predsednik SDS, piše Srpskainfo.

– Zašto svi ćute u neformiranju Vlade FBiH, tako važnog tela? Zašto je problem „tehnički mandat“ Saveta ministara a nije „tehnički mandat“ Vlade FBiH. Zašto ne spominju grad Mostar koji svoju vlast nema 12 godina?! O tome svi ćute i prave se nevešti. Ovo samo govori o njihovoj nesposobnosti i neodgovornosti za funkcionisanje sistema, i umesto da to priznaju, otrovne strelice upućuju ka drugima. U svemu tome, sve više trpe građani, ekonomija, privreda…- istakao je Šarović.

“Dodik se pravda”

Odgovarajući na komentar člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da ga Savet ministara BiH ne interesuje, predsednik SDS Mirko Šarović je rekao da je na sceni uobičajeni odbrambeni mehanizam za vlastiti neuspeh.

-Dodik kao lisica iz basne o kiselom grožđu koja svoj neuspeh pokašuva da opravda tvrdeći da to nešto ne valja. Кada god kaže da ga nešto ne interesuje, on to ustvari žarko priželjkuje, a dokazao je je to bezbroj puta – zaključuje Šarović.

- Advertisement -

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

Saopštenje sindikata zaposlenih Policije

Prenosimo vam u potpunosti saopštenje sindikata zapolsenih Policije. Република Србија...

Gutereš ponovio apel za prekid vatre svuda u svetu zbog pandemije

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je da su zaraćene strane u 11 država odgovorile pozitivno na njegov apel za globalni...

DRAMA TOKOM POLICIJSKOG ČASA: Muškarac stoji na krovu zgrade, policija i hitna pomoć na terenu!

Drama koja je počela večeras, oko 20 časova, traje više od sat vremena, od kada sredovečni muškarac stoji na krovu četvprospratne zgrade,...

ŠOKANTNE TVRDNJE: ”Policija brutalno hapsi penzionere i mladića koji je hteo da pomogne roditeljima!”

Mnogi građani Srbije nalaze se u veoma nezgodnom položaju kada su u pitanju mere Vlade. Najnezgodnije je starijima od 65 godina, prema...

EPARHIJA SPC: Evo saveta za vremena koja su pred nama

Eparhijski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, pozvao je vernike da u nedeljama pred Vaskrs svoje domove pretvore u hramove Božije...