Šarović: Namera nam je da odblokiramo rad Parlamenta BiH jer je to u interesu građana

Obavezno pročitajte

Formiranje Saveta ministara BiH i rad Parlamentarne skupštine BiH su dva odvojena procesa i treba učiniti sve da Parlament radi i ostvari svoju društvenu ulogu, istakao je danas predsednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

– Njihovo je legitimno pravo da formiraju Savjt ministara, a naše je legitimno pravo da tražimo da u ovakvoj situaciji funkciniše bar ono što može, a to je Parlament. Mi biramo da radimo, a ne da ćutimo, stagniramo, puštamo da vreme prolazi i nazadujemo… Zato ćemo u naredom periodu svu svoju pažnju i fokus usmeriti na to da ova važna institucija konačno počne da radi – naglasio je Šarović.

- Advertisement -

Predsednik SDS kaže da parlament mora i može da radi u okviru svoje uloge, i to ni na koji način ne bi remetilo formiranje Saveta ministara BiH.

– Naša namera je da odblokiramo rad Parlamenta BiH jer je to u interesu građana, kako zbog brojnih zakona koji su na čekanju tako i zbog važnih projekta, vrednih oko 2 milijarde КM, koji takođe čekaju a namenjeni su i Republici Srpskoj i Federaciji BiH – naglasio je predsednik SDS, piše Srpskainfo.

– Zašto svi ćute u neformiranju Vlade FBiH, tako važnog tela? Zašto je problem „tehnički mandat“ Saveta ministara a nije „tehnički mandat“ Vlade FBiH. Zašto ne spominju grad Mostar koji svoju vlast nema 12 godina?! O tome svi ćute i prave se nevešti. Ovo samo govori o njihovoj nesposobnosti i neodgovornosti za funkcionisanje sistema, i umesto da to priznaju, otrovne strelice upućuju ka drugima. U svemu tome, sve više trpe građani, ekonomija, privreda…- istakao je Šarović.

“Dodik se pravda”

Odgovarajući na komentar člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da ga Savet ministara BiH ne interesuje, predsednik SDS Mirko Šarović je rekao da je na sceni uobičajeni odbrambeni mehanizam za vlastiti neuspeh.

-Dodik kao lisica iz basne o kiselom grožđu koja svoj neuspeh pokašuva da opravda tvrdeći da to nešto ne valja. Кada god kaže da ga nešto ne interesuje, on to ustvari žarko priželjkuje, a dokazao je je to bezbroj puta – zaključuje Šarović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu