НАВИЈАЧИ ВОЈВОДИНЕ: ФСС НЕМА СЛУХА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ФУДБАЛА!

Obavezno pročitajte

Навијачка група “Фирма 1989” издала је саопштење под називом “За кога се игра фудбал у Србији?” у којем најављује бојкот утакмице 15. кола Супер лиге између Фк Партизана и Фк Војводине, због како кажу непопуларног и антифудбалског термина одигравања утакмице од 14 часова.

Најватренији фанови Војводине у свом саопштењу наводе да: “Током претходних година, фудбалски навијачи и сви искрени љубитељи фудбала у нашој земљи су, пратећи и подржавајући своје клубове, били суочени са низом нелогичности и потпуно необјашњивим потезима од стране оних који руководе нашим фудбалом и његовим такмичењима, а чија је дужност, у складу са функцијама које обављају, да брину управо о томе да се наша лига и фудбал константно развијају и напредују, како би из недеље у недељу на стадионе привлачили све већи број публике и гледалаца.

- Advertisement -

Међутим, колико год да смо навикли на честе неразумне одлуке оних који руководе нашим фудбалом, они очито и даље успевају да нас изненаде својим поступцима, који овога пута не само да осликавају незнање и недостатак слуха за потребе љубитеља фудбала, већ представљају и јасну поруку јавности да се фудбал у Србији игра управо због њих, а не због навијача и гледалаца.

Уосталом, којом логиком и на који начин се може објаснити и оправдати одлука да се дерби утакмица 15. кола Супер лиге Србије, уједно и један од дербија полусезоне између Партизана и Војводине, игра у суботу од 14 часова?! Да ли је могуће да ће дерби у којем се састају два од три најуспешнија клуба у држави, чије утакмице по правилу на стадион привлаче велики број навијача оба тима, уместо у „прајм“ вечерњем термину бити одигран у тотално непопуларној и антифудбалској сатници, у време када је велики број оних који желе да гледају овај меч спречен да дође на стадион?

За многе људе у Србији, па тако и за навијаче Војводине, субота представља радни дан као и сваки други, а термин од 14 часова време у којем морају бити на свом радном месту или обавити неке друге послове које нису били у могућности да ураде током недеље. Изгледа да је овај термин утакмице прилагођен само ученицима средњих школа, и то не свим, јер још једна сјајна одлука оних који доносе прописе у нашем фудбалу гласи да свако лице млађе од 16 година може ући на стадион само уз пратњу родитеља или старатеља.

Да ствар буде још гора по навијаче Војводине, који у овој сезони у великом броју долазе на стадион „Карађорђе“ и међу којима постоји велико интересовање за меч у Београду, добили смо информацију да полиција, због одигравања утакмице између Пролетера и Црвене звезде у Новом Саду, планира да нас након меча против Партизана задржи додатних сат и по времена на стадиону у односу на сат и по времена који свакако увек чекамо после утакмица у Београду. То значи да у Београд, из 80 км удаљеног Новог Сада, треба да кренемо у 11 сати пре подне, да бисмо се вратили у осам увече?! Да ли је ово начин на који се челници нашег фудбала боре за повратак публике на стадионе?

Због свега наведеног, навијачка група Фирма 1989 обавештава спортску јавност и све присталице Војводине да ће, ако се не промени овај нелогичан и антифудбалски термин предстојећег дербија, бојкотовати меч у Београду, јер не желимо да својим присуством дајемо легитимитет катастрофалним одлукама руководилаца наше лиге и фудбала. Одлазак на утакмицу треба да представља уживање и задовољство, а не жртвовање и пристанак на целодневно малтретирање.

Ако се утакмица заиста буде играла у 14 часова, сектор предвиђен за навијаче Војводине оставићемо господи која је донела одлуку да се меч игра у то време, иако сумњамо да њих фудбал уопште и интересује” стаоји у саопштењу групе “Фирма 1989”.

A. M.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAŠA RADULOVIĆ: Đilasova koalicija nas napada danima (VIDEO)

Marinika Tepić, šesta na listi Srbija protiv nasilja, gostovala je zajedno sa Sašom Radulovićem iz koalicije Dobro jutro Srbijo u Utisku...

Još priča na sličnu temu