НАВИЈАЧИ ВОЈВОДИНЕ: ФСС НЕМА СЛУХА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ФУДБАЛА!

Predlažemo

MILO SPREMA NAPAD NA LITIJE: Pušta 300 najopasnijih kriminalaca da udare na narod?!

Nakon pretnji Rusa, Balkanski Čaušesku je konačno odlučio...

OLENIK: „Veronauku treba ukinuti u državnim školama. „

Predsednik Gradjanskog demokratskog foruma (GDF) Aleksandar Olenik založio se danas za ukidanje veronauke...

AVION PROLETEO KROZ DRVO, PA PAO NA PARKING: Bruje društvene mreže (VIDEO)

Društvene mreže preplavio je snimak sportskog aviona koji preleće preko parkinga, kači drvo, pa pada kao sveća...

Навијачка група “Фирма 1989” издала је саопштење под називом “За кога се игра фудбал у Србији?” у којем најављује бојкот утакмице 15. кола Супер лиге између Фк Партизана и Фк Војводине, због како кажу непопуларног и антифудбалског термина одигравања утакмице од 14 часова.

Најватренији фанови Војводине у свом саопштењу наводе да: “Током претходних година, фудбалски навијачи и сви искрени љубитељи фудбала у нашој земљи су, пратећи и подржавајући своје клубове, били суочени са низом нелогичности и потпуно необјашњивим потезима од стране оних који руководе нашим фудбалом и његовим такмичењима, а чија је дужност, у складу са функцијама које обављају, да брину управо о томе да се наша лига и фудбал константно развијају и напредују, како би из недеље у недељу на стадионе привлачили све већи број публике и гледалаца.

Међутим, колико год да смо навикли на честе неразумне одлуке оних који руководе нашим фудбалом, они очито и даље успевају да нас изненаде својим поступцима, који овога пута не само да осликавају незнање и недостатак слуха за потребе љубитеља фудбала, већ представљају и јасну поруку јавности да се фудбал у Србији игра управо због њих, а не због навијача и гледалаца.

Уосталом, којом логиком и на који начин се може објаснити и оправдати одлука да се дерби утакмица 15. кола Супер лиге Србије, уједно и један од дербија полусезоне између Партизана и Војводине, игра у суботу од 14 часова?! Да ли је могуће да ће дерби у којем се састају два од три најуспешнија клуба у држави, чије утакмице по правилу на стадион привлаче велики број навијача оба тима, уместо у „прајм“ вечерњем термину бити одигран у тотално непопуларној и антифудбалској сатници, у време када је велики број оних који желе да гледају овај меч спречен да дође на стадион?

За многе људе у Србији, па тако и за навијаче Војводине, субота представља радни дан као и сваки други, а термин од 14 часова време у којем морају бити на свом радном месту или обавити неке друге послове које нису били у могућности да ураде током недеље. Изгледа да је овај термин утакмице прилагођен само ученицима средњих школа, и то не свим, јер још једна сјајна одлука оних који доносе прописе у нашем фудбалу гласи да свако лице млађе од 16 година може ући на стадион само уз пратњу родитеља или старатеља.

Да ствар буде још гора по навијаче Војводине, који у овој сезони у великом броју долазе на стадион „Карађорђе“ и међу којима постоји велико интересовање за меч у Београду, добили смо информацију да полиција, због одигравања утакмице између Пролетера и Црвене звезде у Новом Саду, планира да нас након меча против Партизана задржи додатних сат и по времена на стадиону у односу на сат и по времена који свакако увек чекамо после утакмица у Београду. То значи да у Београд, из 80 км удаљеног Новог Сада, треба да кренемо у 11 сати пре подне, да бисмо се вратили у осам увече?! Да ли је ово начин на који се челници нашег фудбала боре за повратак публике на стадионе?

Због свега наведеног, навијачка група Фирма 1989 обавештава спортску јавност и све присталице Војводине да ће, ако се не промени овај нелогичан и антифудбалски термин предстојећег дербија, бојкотовати меч у Београду, јер не желимо да својим присуством дајемо легитимитет катастрофалним одлукама руководилаца наше лиге и фудбала. Одлазак на утакмицу треба да представља уживање и задовољство, а не жртвовање и пристанак на целодневно малтретирање.

Ако се утакмица заиста буде играла у 14 часова, сектор предвиђен за навијаче Војводине оставићемо господи која је донела одлуку да се меч игра у то време, иако сумњамо да њих фудбал уопште и интересује” стаоји у саопштењу групе “Фирма 1989”.

A. M.

- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

Zanati koji su izumrli, a nekada su hranili brojne srpske porodice

Nekada su bili osnovni izvor prihoda, a „zlatne ruke“ koje su ih znale hranile su mnoga...

„Spas za planetu Zemlju bio bi da ljudski rod izumre kao vrsta“

Vođa jednog pokreta iz SAD poručuje da bi svi trebalo da živimo dugo, a onda da izumremo kao vrsta. Bio bi...

ĐOKOVIĆ: Hrvati, hvala što ste uz mene

Najbolji svetski teniser Novak Đoković iskoristio je još jednu priliku da govori o podršci iz Hrvatske. Ekipa hrvatskog...

ŠVAJCARSKA EPISKOPIJA: Traži novog isterivača đavola, u proseku 1300 demonizovanih godišnje

Episkopija rimokatoličke crkve Kur u Švajcarskoj traži novog egzorcistu, koji bi vernike oslobodio od demona i zaposednutosti. Grad Kur...

PORODICA OLUJIĆ UBIJENA SAMO ZATO ŠTO SU SRBI: Hrvati izrešetali sa 40 metaka Radomira, Anicu, Milenu (16) i Marka (13)!

Porodica Olujić likvidirana je 1992.  Zverski su je ubili pripadnici hrvatske paravojske HOS. Hrvatsko pravosuđe je, posle 24 godine,  na smešne zatvorske kazne...
- Advertisement -
loading...