Dodik: Mešanje američke ambasade BiH u najmanju ruku je bezobrazno

Obavezno pročitajte

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da američka ambasada u Bosni i Hercegovini nema pravo da daje ocene o integritetu izbornog procesa i istakao da Savez nezavisnih socijaldemokrata ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri u Federaciji BiH postigli 18. januara.

„Ne znam s kojim pravom američka smbasada daje ocene o integritetu izbornog procesa u BiH. Sve dok ne kažete da li postoji poslanički klub Majkla Marfija s kojim treba da se dogovaramo o našim zakonima, mešanje u političke procese i dogovore unutar BiH je u najmanju ruku bezobrazno, naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

- Advertisement -

On je istakao da Ambasada SAD današnjim saopštenjem šalje nedvosmislenu poruku:

„Mi hoćemo ovde da se pitamo i da odlučujemo. Nemaju šta predstavnici tri naroda da se dogovaraju, biće kako mi kažemo. Izbori nisu prilika da Srbi, Bošnjaci i Hrvati izaberu predstavnike koji će raditi za njihove interese, već koji će nama služiti“.

Dodik je istakao da SNSD ostaje pri dogovoru postignutom 18. januara i pozvao je sve ostale stranke koje su učestvovale u dogovoru da se izjasne o tome ostaju li pri njemu i nakon nelegitimnog mešanja američke ambasade.

Na sastanku 18. januara SNSD, HDZ BiH i tri bošnjačke stranke dogovorili su se da predlože izmenu izbornog zakona, a najvažnija promena odnosi se na izbor hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Američka ambasada u Sarajevu je nakon toga poručila da izborni zakon ne može da se menja, ako se pre toga ne izmeni Ustav, a danas je saopštila da predložene izmene ne povećavaju integritet izbornog procesa i da ostavljaju dovoljno prostora za krađu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu