PATRIJARH IZ BANJALUKE POZVAO NA SLOGU: “Bog čuva Republiku Srpsku – zato opstaje!“

Obavezno pročitajte

Vladika banjalučki Jefrem izrazio je zadovoljstvo što je patrijarh Irinej i ove godine sa srpskim narodom u Republici Srpskoj.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je večeras u Banjaluci da je za srpski narod najvažnije jedinstvo, vera u boga i ljubav prema otadžbini.

„Drago mi je što sam i ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj da zajednički proslavimo Dan republike. Najpotrebnije nam je zajedništvo, a Republika Srpska prevladava sve teškoće zato što je stala uz gospoda Boga“, rekao je Irinej nakon što je u crkvi Svete Trojice služena doksologija u čast njegovog dolaska.

Dodao je da je veoma važno i to što su mladi ljudi posvećeni bogu.
„Republika Srpska je srpska država, a u našim srcima kuca ljubav prema srpstvu i Svetome Savi“, kazao je patrijarh, koji je zvaničnicima RS i vernicima poželeo srećan Dan republike.

On je naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj „uveren da nije sam i ostavljen“.

Doksologiji u crkvi Svete Trojice prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i brojni vernici.

SourceAgencije

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poslanik SPS za vreme Skupštine o KiM gleda porniće (FOTO)

Rasprava, uvrede, koškanje, pa i tuča - sve smo to videli na zasedanju Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji....

Još priča na sličnu temu