Komšić: Put BiH ka NATO je deblokiran

Obavezno pročitajte

To je deblokada NATO puta Bosne i Hercegovine, kratko je danas za Fenu prokomentirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić jučerašnje odluke Predsjedništva BiH.

Nakon više od godinu dana od Opštih izbora Predsjedništvo BiH donijelo je u utorak odluku da mandatar za sastav Savjeta ministara BiH bude Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Kako je dogovoreno kada Parlametarna skupština BiH potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije, dan nakon toga će Stalna misija BiH u NATO-u predati Program reformi u BiH, što je dio plana BiH na putu ka NATO-u.

Komentirajući juče na konferenciji za novinare te odluke, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je naveo da su u protekla dva mjeseca u Predsjedništvu BiH, „zajedno s prijateljima iz svijeta i NATO-om, naporno radili i sačinili dokument koji omogućava nastavak saradnje s tim savezom“.

„Taj dokument je u skladu s principom vladavine prava i podržavaju ga naši prijatelji iz svijeta i NATO-a“, kazao je Džaferović.

Američka ambasada u BiH je, međuvremenu, takođe pozdravila dogovor.

„Pozdravljamo dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH kojim se postižu ključni ciljevi formiranja vlasti i nastavak partnerstva i saradnje BiH s NATO-om. Takođe, on će odblokirati potrebne reforme odbrane“, kaže se u Twittu američke ambasade.

SourceRTVBN

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu