23.8 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

Komšić: Put BiH ka NATO je deblokiran

NAJČITANIJE

- Advertisement -

To je deblokada NATO puta Bosne i Hercegovine, kratko je danas za Fenu prokomentirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić jučerašnje odluke Predsjedništva BiH.

Nakon više od godinu dana od Opštih izbora Predsjedništvo BiH donijelo je u utorak odluku da mandatar za sastav Savjeta ministara BiH bude Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

- Advertisement -

Kako je dogovoreno kada Parlametarna skupština BiH potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije, dan nakon toga će Stalna misija BiH u NATO-u predati Program reformi u BiH, što je dio plana BiH na putu ka NATO-u.

Komentirajući juče na konferenciji za novinare te odluke, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je naveo da su u protekla dva mjeseca u Predsjedništvu BiH, „zajedno s prijateljima iz svijeta i NATO-om, naporno radili i sačinili dokument koji omogućava nastavak saradnje s tim savezom“.

„Taj dokument je u skladu s principom vladavine prava i podržavaju ga naši prijatelji iz svijeta i NATO-a“, kazao je Džaferović.

- Advertisement -

Američka ambasada u BiH je, međuvremenu, takođe pozdravila dogovor.

„Pozdravljamo dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH kojim se postižu ključni ciljevi formiranja vlasti i nastavak partnerstva i saradnje BiH s NATO-om. Takođe, on će odblokirati potrebne reforme odbrane“, kaže se u Twittu američke ambasade.

- Advertisement -
SourceRTVBN
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti