17 C
Belgrade
недеља, 31 маја, 2020

DODIK: Ko otpusti radnike ne može računati na pomoć države!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

Onaj ko otpusti jednog radnika, bilo iz javnog ili privatnog preduzeća, ne može računati na državnu pomoć, naglasio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

„Upozoravam da onaj ko otpusti samo jednog radnika neće moći računati na državnu pomoć. Takođe naglašavam da neće biti smanjivanja plata za budžetske korisnike“, naveo je Dodik gostujući na RTRS-u. 

Komentarišući aktuelnu situaciju sa koronavirusom Dodik je upozorio i da postoje pojedinci koji su se ponašali neodgovorno, kako prema sebi, tako i prema svojim bližnjima. 

Postaviti policijske punktove

- Advertisement -

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Vlada Republike Srpske u toku dana donijeti odluku da na svakom graničnom prelazu postavi punkt policije koji će kontolisati ulazak građana u BiH i napomenuo da to nema nikakve veze sa političkim odlukama.

S ciljem zaustavljanja širenje virusa korona Dodik je ocijenio da je vrijeme da se takvi punktovi postave i na entitetsku liniju razgraničenja, prenosi Mondo.

On je kao primjer naveo hapšenje policijskog službenika Granične policije BiH koji je za novčanu naknadu dozvolio ulazak tri lica u BiH bez rješenja o izolaciji.

„Policijski službenici uzimaju novac za ulazak, a to je toliko opasno da Republika Srska mora da reguliše pitanje svoje samoodbrane. Ne možemo da dozvolimo da se stavimo u ruke neodgovornih pojedinaca“, rekao je Dodik za RTRS.

On je naglasio da Republika Srpska ima pravo na zaštitu i samozaštitu i da se ne smije propustiti nijedna mjera da spreči širenje virusa.

„Nismo mi poraženi, niti imamo potrebu za panikom ali imamo potrebu za dodatnom zabrinutošću, a ona proizvodi odgovornost i podrazumijeva da se preduzmu sve mjere kako bi spriječili ulazak ljudi koji su nosioci virusa i staviti ih u karantin. Svaki dan je važan“, ukazao je Dodik.

On je naveo da se već neko vrijeme u Predsjedništvu traži da se to uspostavi, ali se oni u FBiH i na nivou BiH kolebaju. „Nema operativne odluke, jer se nešto filozofira o tome“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, opasnost od virusa korona je nevidljiva i zato Republika Srpska podržava niz mjera koji onemogućava da se epidemija širi.

„To traži našu solidarnost koja je neophodna. Sve mjere u Republici Srpskoj protiv širenja virusa korona su preduzete, a ne mogu da kažem da je tako učinjeno i na nivou BiH i Federacije BiH“, naglasio je Dodik.

On je zahvalio građanima Banjaluke i Republike Srpske koji su veoma ozbiljno shvatili situaciju i neophodnost mjera samoizolacije i provođenja uputstava kako bi se virus zaustavio, naglasivši da je Srpska pravovremeno reagovala što je bilo od velikog značaja.

- Advertisement -
SourceMondo
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

ANARHIJA U SAD: Ošamarila 2 puta policajca pa je nokautirao (VIDEO)

SAD pod konstantnom presijom Neredi se ne smiruju širom SAD gde su izbili masovni protesti zbog ubistva Afromaerikanca Džordža...

JA SAM MU SAMO REKAO POZDRAVITE VAŠU GOSPOĐU MAJKU: Sergej dao izjavu posle obračuna (VIDEO)

Sergej dao izjavu Tokom akcije prikupljanja potpisa za izbore, jedan od pristalica bojkota ga je napao, a zatim...

SERGEJ NAPADNUT: Prišao čovek i udario ga pesnicom u glavu!

Sergej napadnut Lider Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je danas ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj tokom skupljanja potpisa...

POPUŠTANJE MERA: Šta je dozvoljeno od 1. juna?

Popuštanje mera od sutra Od ponedeljka 1. juna u Srbiji će stupiti na snagu novo popuštanje mera uvedenih...

NJUJORK: Demonstranti palili i razbijali, policajci ih gazili (VIDEO)

Njujork i nestabilnost Ulični protesti u Njujorku zbog nasilne smrti Afroamerikanca tokom policijske intervencije pretvorili su se u...
- Advertisement -