BIJELJINA: Molebanom i litijom pruža podršku Srbima u Crnoj Gori

Obavezno pročitajte

U Sabornoj crkvi u Bijeljini, u sredu veče, episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je moleban kao znak podrške Srbima u Crnoj Gori, koji se bore za očuvanje naših svetinja.

U Sabornoj crkvi u Bijeljini, u sredu veče, episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je moleban kao znak podrške Srbima u Crnoj Gori, koji se bore za očuvanje naših svetinja, dostojanstva, prava i imena Srbinova.

- Advertisement -

Iz prepunog hrama krenula je litija u kojoj je bilo najmanje 10.000 ljudi, ka centru grada, do spoemnika Petru Prvom Karadjordjeviću Oslobodiocu, gde su se ovdašnji ugledni ljudi oglasili i, u ime svih, poslali poruke braći u Crnoj Gori.

– Povod okupljanja isključenog naroda kome su u njegovoj otadžbini oduzeta sva prava-pravo na svoj jezik,pravo na svoje pismo,pravo na zaposlenje,čak i pravo na postojanje,je napad na dušu njegovu,napad na mesto u kome stoluje sam duh Božji i napad na Svetosavsku crkvu koja je Crnu Goru i stvorila – poručio je, snažno podržan aplauzima hiljada ljudi, akademik Dragoljub Drago Mirković, Bijeljinac poreklom iz Banjana u Staroj Hercegovini.

– A, na gaženje elementarnih prava čitavog jednog naroda, danas ćute svi evropski i atlantski centri moći, koji sebe smatraju tobože demokratskim. I kada ove globalističke centrale – ističe akademik Mirković – crnogorskim vlastodšscima ispostaviše i donesoše plan za napad na Srpsku crkvu, a mi pomislismo da nam se posle dugog lutanja trag na vidi, upali se iskra večnog Božanskog plamena, koja nam pokaza put spasenja.

Podršku Srbima u Crnoj Gori pružili su, pored ostalih Bijeljinaca i Semveraca, predstavnici boračkih i svih patriotskih udruženja, stranaka i partija, raznih udruženja gradjana, navijačke grupe…

Poruku braći u Crnoj Gori, uz gusle, pružio je i čuveni guslav Đoko Koprivicama svojim patriotskim pesmama, koje ljube sav svoj rod, Srbiju, Crnu Goru i naš rod ma gde on živeo.

Sourcenovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu