20.6 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

VUČIĆ NE ZNA ŠTA GA JE SNAŠLO: Stefanović se sastao s britanskim ambasadorom!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zvaničnik Ministarstva odbrane Velike Britanije Dejvid Hogan-Hern je u razgovoru s ministrom odbrane Srbije Nebojšom Stefanovićem potvrdio odluku svoje vlade o nastavku učešća britanskih trupa u misiji KFOR na Kosovu i Metohiji do 2023. godine, uz povećanje brojnog stanja svog kontingenta.

Hogan-Hernom, direktor u Ministarstvu odbrane za evroatlansku bezbednost i Stefanović su u Beogradu razgovarali u okviru bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike, saopštilo je srpsko ministarstvo.

stefanovic,


Istakli su značaj unapređenja vojno-ekonomske saradnje.

Plan bilateralne vojne saradnje i rezultati bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike, istakli su, predstavljaju dobru osnovu za realizaciju posete britanskog ministra odbrane Srbiji ove godine.

- Advertisement -

Stefanović i Hogan-Hern su razgovarali i o multinacionalnoj vežbi „Platinasti vuk“ koja će u junu biti u Srbiji, uz učešće 70 pripadnika britanskih Oružanih snaga. Britanski zvaničnik je najavio je da će „Danu visokih zvanica“ tokom te vežbe prisustvovati i britanski ministar odbrane Ben Volas.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti