18.2 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

NAPREDNJACI POTVRDILI: SNS reketira i sarađuje s Belivukom!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ako smo nešto uspeli da saznamo iz izjava naprednjaka prethodnih dana to jeste da njihovi članovi reketiraju, da se na funkcije postavljaju isključivo bliske ljude, da krše zakon i da su sarađivali sa vođom navijača i šefom kriminalne grupe Veljkom Belivukom. Pored toga, iz nekoliko snimaka sa sednica opštinskih odbora SNS koji su dospeli do javnosti, saznali smo i da ima nezadovoljnih. I da njih nije malo.
Među 750.000 članova SNS ipak ne vlada jedinstvo kojim se funkcioneri ove stranke godinama hvale.

To pokazuju snimci sa njihovih sastanaka koji sporadično dospevaju u javnost, ali i izjave ljudi koji su do juče bili na važnim funkcijama.

Smena ministra Nebojše Stefanovića sa svih gradskih i republičkih funkcija, o čemu se danima unazad glasalo u svih 169 odbora Srpske napredne stranke pokrenula je novi trend među očigledno nezadovoljnim maprednjacima – da te sastanke snimaju i puštaju u javnost, zajedno sa svim škakljivim detaljima i međusobnim optužbama, koje su sve samo ne naivne.

- Advertisement -

Tako smo sa sastanka opštinskog odbora SNS na Zvezdari saznali da naprednjaci itekako reketiraju po Beogradu – dakle da su tačne sve one priče koje godinama kolaju gradom. Ali i državom.

Upravo je to potvrdila rasprava naprednjaka Aleksandra Papića i Srđana Đukića sa sednice Opštinskog odbora SNS Zvezdara. Povod je bila direktiva da glasanje za smenu ministra Nebojše Stefanovića sa svih gradskih i republičkih funkcija bude jednoglasno. Nova.rs je objavila snimak ovog raszgovora, a vrlo „škakljiv“ deo ove svađe, koji je praktično potvrda reketaških navika naprednjaka, zvučao je ovako:

Đukić: Ko te postavio na tu funkciju? Ti si mene hteo da hapsiš prijatelju.

- Advertisement -

Papić: Ja samo moram da napomenem da je Srđan Đukić zet Gorana Papića.

Đukić: Naravno, naravno. Tebe je Nebojša Stefanović napravio, treba da te bude sramota. Sramota.

Papić: Tako da je jasno u čije ime dolazi ovde Srđan Đukić i u čije ime govori.

Đukić: Govorim u ime pravde i istine, zato što si uradio ono što si uradio. Bio si na slavama kod tih istih ljudi, sramota treba da te bude. Što si koristio prezime Papić na način na koji si koristio, a koristio si kao Papić iz MUP i reketirao sve ljude u ovom gradu.

(Goran Papić je, inače, bivši zamenik načelnika SBPOK-a i porodični kum bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, a podneo je ostavku u MUP, samo nekoliko dana nakon što je na čelo tog resora došao Aleksandar Vulin. Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“).

Papić: Lepo je što ste vi rečit čovek, načitan i pametan. To mi je izuzetno drago što je ovo demokratsko društvo u kojem svako može da iskaže mišljenje, ali ja vam garantujem da ćemo u bliskoj budućnosti imati priliku da čujemo neke od onih koji su krivično gonjeno zbog nekih prekršaja protiv vas, pa ćemo uskoro imati priliku da saznamo ko je u ovom gradu reketirao.

Asfaltirali put do Belivukove kuće

Još strašnije optužbe na račun svojih stranačkih kolega izneo je bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović koji je izjavio je „da je asfaltiranje puta do kuće Veljka Belivuka mogao da naredi Goran Vesić ili koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za opštinu Grocka Milosav Miličković“. I na taj način praktično potvrdio da postoji veza između državnih funkcionera i kriminalne grupe, koja se tereti za najmonstruoznija dela.

Simonović, koji je osuđen za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, rekao je da je put do kuće Veljka Belivuka, gde su počinjena brojna krivična dela, asfaltiran posle njegovog mandata, u vreme predsednice opštine Živadinke Avramović.

„Nadležnost asfaltiranja tog puta je inače lokalnog karaktera, opština treba da ga asfaltira. Međutim, put je asfaltirao „Srbija put“. Ko je dao naređenje ne znam. Po difoltu, takvo naređenje bi mogao da da koordinator SNS za opštinu Grocka Milosav Miličković ili Goran Vesić, ili je to radio „Srbija put“ bez ičijeg znanja“, kazao je Simonović.

Simonović je istakao da to nije znala ni predsednica opštine Živadinka Avramović, te da je to izvedeno bez znanja lokalne samouprave.

„Put uopšte nije bio u planu da se asfaltira. Ovo je urađeno ad hoc, mimo znanja lokalne samouprave“, rekao je Simonović.

On je dodao da se obično predsednik opštine obavesti ako treba nešto da se radi.

„Dok sam ja bio predsednik, imao sam sam koordinaciju sa višim organima, da li je to gradonačelnik ili Goran Vesić, kao zamenik. Ja sam razgovarao sa Živadinkom Avramović i apsolutno niko nije znao da je put asfaltiran u tako kratkom roku. Čudno je da je to završeno za par dana. Neko sa visokog mesta je to odlučio“, kazao je Simonović.

Nebojša vas postavio, a vi ga smenjujete

Sličnu situaciju kao u opštini Zvezdara, nedavno smo imali i u Opštinskom odboru SNS Voždovac, kada je na videlo izašlo nezadovoljstvo velike vežine naprednjaka iz ovog odbora, anačinom na koji se dele funkcije.

Naime, opštinski odbor SNS Voždovac podržao je smenu Nebojše Stefanovića sa čela beogradskog odbora naprednjaka. Glasanje, međutim, nije proteklo bez rasprave, pa su se javili i neki koji su podsetili na to da Stefanovićevu smenu sada traže oni koje je lično on ranije postavio na funkcije u voždovačkom Opštinskom odboru.

Na glasanje o smeni Stefanovića pozvao je član voždovačkog Odbora Goran Uskoković.

„Svi mesni, opštinski i gradski odbori su u obavezi da najkasnije do 17. maja održe sednicu na kojoj će se izjasniti ko od republičkih, gradskih i lokalnih funkcionera nije zadovoljio stranačke kriteriijume, odnosno navesti imena onih koji treba da budu smenjeni. Potrebno je dostaviti zapisnik sa sednica sa preciznim podatkom i imenima funkcionera. Zapisnike je potrebno dostaviti u centralu stranke najkasnije do 18. maja“, rekao je Uskoković.

Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
Nakon toga oglasio se i još jedan voždovački naprednjak.

„Sve ovo što je Goran rekao ja apsolutno podržavam, samo morate svi da znate , da je i Goran i Ivana Tomić i rukovodstvo Opštinskog odbora Srpske napredne stranke instalirao i postavio Nebojša Stefanović. Sada Goran poziva da se taj čovek smeni, a mi koje je on smenio sada kao treba da ćutimo. Ljudi, nemojte da nasedate na ove priče. Njih je postavio Nebojša Stefanović, a nas je Nebojša Stefanović smenio. Mi stavljamo na glasanje da se smeni celo rukovodstvo Gradskog odbora na čelu sa Nebojšom Stefanoviće, i celo rukovodstvo Oštinskog odbora Srpske napredne stranke“, poručio je ovaj član SNS, a to je dočekano aplauzom.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti