VELIKA DRAMA NA PEŠTERU: U toku evakuacija

Obavezno pročitajte

Zbog jakog vetra i visokih snežnih nanosa zatvoreni su za saobraćaj magistralni putevi Novi Pazar — Sjenica i Sjenica—Ivanjica. Na Pešteru je jedna osoba preminula. Putari su u tom kraju evakuisali ljude iz 70 vozila. Velika akcija putara na Pešteru se nastavlja.

Direktor AD „Novi Pazar put“ Aleksandar Grbović kaže da od juče od 14 časova traje borba, pre svega, za spasavanje ljudi.

- Advertisement -

„To su građani koji su nespremni pošli na put i to je najveći problem. Nisu poštovali propise da se ne ide bez zimske opreme, bez lanaca“, dodao je Grbović.
Naglasio je da je put od Duge Poljane do Štavlja zatvoren, ali da su, i pored toga, neki ljudi pošli, prenosi RTS.

„Bilo je zavejano više od 70 vozila, mi smo do pet sati jutros izvlačili ljude, dosta je tu bilo i dece“, istakao je Grbović.

Kako navodi, cilj je da danas provere ima li zavejanih građana, a tek onda da pokušaju da osposobe komunikaciju.

„Apelujem na sve da poštuju zabrane i da niko ne ide ovim pravcem ni sa zimskom opremom dok ne budemo to saopštili. Uopšte nije bezbedno, ima smetova po pet metara, ima mnogo zavejanih vozila, ljude smo izvukli sa spasiocima noćas i nastavljamo dalje“, rekao je Grbović.
Kako dodaje, teška situacija je i na putevima prema Goliji, i na smeru iz Raške i iz Novog Pazara. Od Sjenice prema Ivanjici preko Javora takođe je bilo spasavanja ljudi, a od Rudnice prema Kopaoniku saobraćaj je bio zatvoren.

Grbović je istakao da imaju više od dvadeset mašina, ali da je vetar toliko jak i da se pet minuta nakon prolaska mašine napravi smet od po dva-tri metra.

Zbog jakog severozapadnog vetra uz snežne padavine na putevima u planinskim predelima otežan je saobraćaj, dok snežni nanosi dodatno otežavaju vožnju na pojedinim putevima koji vode preko planinskih prevoja, saopštio je AMSS.

AMSS savetuje vozačima da na put kreću isključivo sa zimskim gumama, a da su na deonicama prekrivenim snegom neophodni lanci.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu