Novi komandant vojske Ukrajine: Prešli smo u odbranu da iscrpimo Ruse

Obavezno pročitajte

Novi vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine Aleksadar Sirski ocenio je da je situacija u zoni borbenih dejstava komplikovana i saopštio da je ukrajinska vojska prešla s ofanzivnih akcija na odbrambenu operaciju kako bi iscrpela Ruse.

„Prešli smo s ofanzivnih delovanja na odbrambenu operaciju. Cilj je iscrpeti neprijatelja, naneti mu značajne gubitke korišćenjem naših fortifikacijskih objekata i tehničkih prednosti, kao i bespilotnih letelica, sistema radioelektronske borbe i držanjem pripremljenih linija odbrane“, kazao je Sirski, prenosi Klix.

- Advertisement -

Sirski je naveo da su borbe posebno intenzivne na frontu oko Kupjanska, gde su Rusi postavili cilj da na bilo koji način zauzmu grad Kupjansk, svakodnevno napadajući ukrajinske položaje.

„Neprijatelj je u osnovi počeo tu ofanzivnu operaciju 3. oktobra prošle godine i već četiri meseca vodi ofanzivu visokog intenziteta. Njihovi gubici, posebno u ljudstvu, prema poslednjim izveštajima su sedam-osam puta veći od naših“, tvrdi Sirski.

Naveo je da uloga bespilotnih letelica svakim danom raste zbog povećane učestalosti njihove upotrebe s obe strane.

Odgovarajući na pitanje kada će se rat završiti i kakva je perspektiva njegovog što skorijeg završetka, Sirski je rekao da sve zavisi od nivoa podrške i od efikasnosti akcija ukrajinske vojske.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu