UEFA: Evo kad se nastavljaju Liga Šampiona i Liga Evrope!

Obavezno pročitajte

Sledeće nedelje, Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) obaviće još jedan krug važnih sastanaka na kojem će detaljno izneti plan za nastavak ili prekid sezone.

Kako sada stoje stvari, izvesno je da će nacionalna takmičenja biti završavana od juna, a da će međunarodni kupovi biti odigrani do kraja u avgustu.

- Advertisement -

Iako još nema zvaničnih potvrda, širom Evrope objavljena su saznanja italijanskog „Skaja“, koji je ovog vikenda predstavio plan UEFA za kakav-takav kraj takmičarske 2019/20 na terenu.

Prema tom planu, o kojem je i ranije bilo rečisve preostale utakmice Lige šampiona 2019/20 biće odigrane u avgustu. Mečevi će biti zakazani u ,,zgusnutom“ rasporedu, a najpre će biti dovršeni dvomeči osmine finala u kojima je preostalo da se odigraju revanši.

Te četiri utakmice biće zakazane za 7. i 8. avgust, kada će igrati:

Real – Siti (1:2),

Čelsi – Bajern (0:3),

Lion – Juventus (1:0),

Napoli – Barselona (1:1)

Dalje, prema saznanju italijanskih novinara, prve utakmice četvrtfinala bile bi odigrane 11. ili 12. avgusta, a revanši odmah potom – 14. i 15. avgusta. Podsetimo, za tu fazu su se već kvalifikovali Pari Sen Žermen, Lajpcig, Atalanta i Atletiko Madrid.

Prve utakmice polufinala bile bi na programu 18. i 19. avgusta, a revanši 21. i 22. avgusta, dok bi finale bilo odigrano 29. avgusta u Istanbulu, na stadionu „Ataturk“.

Naredna sezona UEFA Lige šampiona u tom slučaju bi počela 20. oktobra.

Kada je u pitanju Liga Evrope, ona bi bila igrana 2. ili 3. avgusta, kada bi morala da budu odigrana preostala dva prva meča osmine finala, Sevilja – Roma i Inter Hetafe. Preostali revanši te faze, uključujući i navedena dva para, bili bi odigrani 6. avgusta.

Posle toga, prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope bile bi odigrane 10. avgusta, revanši 13. avgusta, polufinala 17. i 20. avgusta, a finale 27. avgusta, na Gdanjsk arena.

Ovo je za sada nezvanično saznanje, ali je toliko precizno razrađeno da navodi na zaključak da bi UEFA zaista mogla da usvoju ovu ideju i da na ovaj način okonča sezonu evro-kupova.

SourceMondo

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu