KO ĆE NA ČELO FSS: U trku ušao Nemanja Vidić, Nedimović kaže – zašto ne bih i ja

Obavezno pročitajte

Dve godine nakon podnošenja ostavke Slaviše Kokeze, Fudbalski savez Srbije bi mogao da dobije novog predsednika. Izborna Skupština sprema se za 14. mart, a svoje kandidature za prvog čoveka srpske kuće fudbala najavljuju bivši fudbaler Nemanja Vidić, kao i bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Ko će dobiti podršku neće odlučivati Skupština, sigurni su poznavaoci fudbala, već politika.

Sa fudbalskog terena u fotelju predsednika Fudbalskog saveza Srbije mogao bi da sedne bivši kapiten Crvene zvezde, Mančester junajteda, kao i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić. Ciljevi su mu, kaže u pismu medijima, iskljuivo patriotski.

- Advertisement -

„Želim da ujedinjujem, a ne da razjedinjujem. Verujem, jer mislim da mojoj Srbiji mogu da ponudim vrednosti koje su me krasile kao fudbalera. Verujem i znam da u fudbalskoj Srbiji ima sličnih ljudi i da zajedno možemo ponuditi rešenja“, piše Vidić.

Od kolega mu stižu reči podrške i hvale. Obrazovan je za vođenje fudbalskih sistema, kredibilan, ugledan, kaže Mirko Poledica, predsednik Sindikata fudbalera.

„Prvi put se dešava da predstavnici Partizana podržavaju nekoga ko je ostavio dubok trag u Crvenoj zvezdi“, navodi Poledica.

„Nemanja Vidić je kao neki nagoveštaj možda nekih lepših vremena“, smatra kolumnista lista Danas Zoran Pavić.

Nagoveštava kandidaturu još jedan čovek, Branislav Nedimović. Njegov teren do nedavno je bilo Ministarstvo poljoprivrede. Za Sportski žurnal potvrđuje da je sada spreman za preuzme Fudbalski savez i novih izazova se, kaže, ne plaši.

„Fudbal je uvek izazov. Za sve pa i za mene. Našem narodu tri najvažnije stvari su: politika, fudbal i poljoprivreda! U te tri stvari svi se razumeju i misle da mogu da se bave time, zašto ne bih i ja“, poručuje Nedimović.

Na ovoj funkciji bi, ipak, trebalo da bude ugledno fudbalsko ime, misle poznavaoci tog sporta i funkcionisanja Fudbalskog saveza.

„I svi drugi protivkandidati ukoliko vole srpski fudbal sami treba da kažu da, to je najbolji izbor, a mi ćemo da pomognemo koliko možemo“, kaže Poledica.

Važno je, dodaju, i to da predsednika Saveza okružuju sposobni i nekorumpirani ljudi.

„To je, dakle, kao što bi u Srbiji trebalo da bude predsednik Srbije po Ustavu, dakle neko ko samo predstavlja Srbiju, a ne neko donosi sve odluke“, dodaje Pavić.

A odluka o kandidatima za prvog čoveka srpskog fudbala neće biti doneta u Staroj Pazovi, već na Andrićevom vencu, ubeđen je Pavić. Tamo će se, dodaje ovaj novinar, procenjivati da li je Nedimović prst u oko fanovima fudbala ili ne.

„Proceniće da li mu je to tamo kad pogleda rejting, što gleda svaki sat vremena, ako pogleda da mu to nije dobro ne mora da znači da on neće odustati i na neki način pustiti Vidića“, smatra Pavić.

Ukoliko Vidić na kraju i bude izabran, biće potpuno nemoćan, siguran je Pavić, ako u Izvršnom odboru, koji se takođe bira 14. marta, ne budu sedeli njegovi ljudi.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu