AFERAMA POKUŠAVAJU DA SAKRIJU OD NARODA: Srbija na leto dobija Zakon o istopolnim zajednicama

Obavezno pročitajte

Prvi korak ka legalizovanju brakova pripadnika LGBT zajednice napravilo je juče Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, objavivši polazne osnove za izradu nacrta zakona o istopolnim zajednicama. Javna rasprava trajaće do 20. februara, a najave su da bi zakon trebalo da bude usvojen u Skupštini već do leta.

Gordana Čomić, Foto: Beta istopolGordana Čomić, Foto: Beta

Ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić kaže za „Blic“ da bi predlog zakona trebalo da se nađe u Skupštini do kraja prolećnog zasedanja.

- Advertisement -

– Predlog će se naći u Skupštini Srbije do kraja prolećnog sazedanja. U petak će biti objavljene polazne osnove, na eUpravi, po Zakonu o planskom sistemu, i to je sam početak procesa – najavljuje Čomić.

Zakon o istopolnim zajednicama bio je jedan od najvećih zahteva na prethodnim paradama ponosa u Srbiji. U nacrtu koji se našao u javnosti, istopolna zajednica se definiše već u članu 2.

– Istopolna zajednica je zajednica porodičnog života dva punoletna lica istog pola koja je registrovana pred nadležnim organom javne vlasti u skladu sa odredbama ovog zakona. Izrazi koji se koriste u ovome zakonu i propisima koji se donose na temelju njega, a koji imaju rodno značenje, bez obzira na to jesu li navedeni u muškom ili ženskom rodu, obuhvataju bez diskriminacije lica ženskog i muškog pola – piše u tom članu.

Ono što je novina u odnosu na sklapanje tradicionalnog braka jeste da činu zaključenja istopolne zajednice pored matičara prisustvuje odbornik lokalne samouprave koga skupština odredi.

SourceBlic

1 COMMENT

  1. COMICKA….SPERMUSO DOSLJACKA,JEBO TI KER RODJENE I NERODJENE POTOMKE.
    NAJEBACEMO VAM SE USKORO“MAME,MAMINE IZDAJNICKE“.
    DOK NE POCNE LIKVIDACIJA,VESANJE DRUGOSRBIJANACA IZDAJNICKIH NEMA ZIVOTA SRBIJI…….AMIN.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: