4.4 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

VUČIĆEVA PREVARA: Šapić gradonačelnik! Odlaze Vesić i Radojičić

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Suočen sa kontinuiranim padom rejtinga i beogradskim izborima koje ne može da izbegne, Vučić je smislio da pokuša da „prevari“ Beograđane – u martu će žrtvovati Vesića, a za gradonačelnika će postaviti Aleksandra Šapića, koji će biti i kandidat SNS na izborima!

Vesić je Vučiću postao prevelik teret, a rezultati svih istraživanja javnog mnjenja pokazuju da ne samo da naprednjaci nemaju nikakve šanse da sami sa SPS-om zadrže vlast u glavnom gradu – već im preti i pravi izborni debakl!Goran Vesić, PrintscreenGoran Vesić, Printscreen

Analitičari ove rezultate istraživanja porede sa 2000. godinom kada je JUL bio teret na leđima Miloševića, slično kao što je danas Vesić Vučiću. Šef naprednjaka svestan je ovoga već mesecima i jednom je već odložio ovu odluku zbog straha od reakcije Vesića. Vesić mnogo toga zna, ništa se u Beogradu nije radilo bez njegovog znanja. Ali u tim poslovima on nije bio sam – u njegove kombinacije uključen je gotovo čitav vrh SNS, kao i Vučićevo privatno okruženje.

- Advertisement -

Ipak, u pokušaju da trend pada rejtinga naprednjaka u prestonici makar zaustavi, Vučić je bio prinuđen da prelomi.

Iako je suočen sa ogromnim nezadovoljstvom unutar stranke, kako struje oko Nebojše Stefanovića, tako i ekipe Gorana Vesića – Vučić je već odlučio da će kandidat režima za gradonačelnika Beograda biti Aleksandar Šapić!

I ne samo to. Svestan da sa Vesićem u gradu nema nikakve šanse, odlučio je da Šapića ustoliči već sada i da mu godinu dana na čelu Beograda, verujući da će Beograđani zaboraviti sve Vesićeve i Radojičićeve brljotine. Međutim, problem je što je i Šapićev rejting u padu, iako ne tako velikom kao što bi neki opoziciono orijentisani građani očekivali.Aleksandar Šapić, PrintscreenAleksandar Šapić, Printscreen

- Advertisement -

Deo birača koji su glasali za Šapića je to uradio verujući da je on opozicija Vučićevom režimu. Trećina Šapićevih birača kaže da neće glasati za njega jer je ušao u koaliciju sa Vučićem, trećini to ne smeta, dok trećina nema stav. Nakon lažnih junskih parlamentarnih i lokalnih izbora, Šapićev SPAS je ušao u otvorenu koaliciju sa naprednjacima i na republičkom nivou i svuda na lokalu gde god je učestvovao na izborima.

Vučić je Šapića izabrao za predsednika opštine Novi Beograd, Šapićevi najbliži saradnici ušli su u vlast po beogradskim opštinama, ima ministra u Vladi Srbije, počeo je Vučića da zove svojim prijateljem. Sve to građani vide i reaguju.

Da bi pokušao da ojača u javnosti poljuljanu Šapićevu poziciju pred izbornu trku za gradonačelnika Beograda, Vučić je rešio da smeni odavno prežaljenog i realno nepostojećeg prvog čoveka prestonice Zorana Radojičića i da na njegovo mesto postavi Šapića.Zoran Radojičić FOTO: Milica VučkovićZoran Radojičić FOTO: Milica Vučković

Ipak i pored postignutog dila sa Vučićem, Šapić je u strahu zbog očekivane negativne reakcije Gorana Vesića. Vesiću se ne ide u otvoreni sukob sa Vučićem, ali niko ne sumnja da će u potaji sabotirati Vučićevog novog pulena na sve moguće načine. A u tome je izuzetno vešt, što su na svojoj koži osetili i Radojičić i Mali.

Zato se čini logičnim što Šapić zahteva od Vučića da u paketu sa „Čičičićem“ ode i Goran Vesić, ali i ne samo to – Šapić traži da postavi i gradskog menadžera i sekretara za urbanizam i legalizacuju, kao i još neka mesta za svoje ljude. Iako nije sklon da prihvata ucene, prema našim informacijama Vučić je bio prinuđen da prihvati ove zahteve Aleksandra Šapića.

Ostaje da se vidi da li će Vučić održati reč koju je dao Šapiću, a potom i da li će Beograđani nasesti na ovu Vučićevu iznuđenu prevaru.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti