15.3 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

RUSI ZAHTEVAJU OD CG DA VRATI OTETO: Reklikvije pripadaju carskoj Rusiji, nećete ih oteti Srbima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Crnoj Gori jača antipravoslavna ofanziva, usmerena na konačno razdvajanje Srba i Crnogoraca

Ruski Opšenarodni savez saopštio je da slovenskom jedinstvu i Pravoslavlju preti velika nesreća.

“U Crnoj Gori jača antipravoslavna ofanziva, usmerena na konačno razdvajanje Srba i Crnogoraca. Usvojen je zakon o oduzimanju od Srpske Pravoslavne Crkve (a to je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori) njene imovine, uključujući i svetinje. Rusija mora prekinuti politiku nemešanja u tok istorije. Ako su bezbožne crnogorske vlasti odlučile da oduzmu od Srpske Pravoslavne Crkve njene hramove i pretvore ih u svoje državno vlasništvo (radi buduće raspodele religioznim organizacijama koje su po volji vlastima) onda je vreme da Rusija uradi sledeće stvari”, rekao je Predsednik ROS Sergej Baburin.

- Advertisement -

Ističe da, Rusija treba da podseti da su mnogi hramovi i manastiri u Crnoj Gori sagrađeni ruskim novcem, posebno novcem dinastije Romanovih.

Ruski carevi (čitaj – država) i privatni dobrotvori (čitaj – rusko društvo) su davali novac hramovima i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, a antiruskim vlastima današnje Crne Gore. Zahtevamo vraćanje imovine Rusiji. A ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže“, kaže Baburin.

Rusija je, smatra on, pozvana da štiti Pravoslavlje!

- Advertisement -

I, konačno, Rusija treba da zahteva od Podgorice povratak relikvija koje se nalaze na Cetinju – desnice Sv. Jovana Krstitelja i čestice Krsta Gospodnjeg, koje se tamo nalaze nezakonito, pose njihove privremene evakuacije 1918. iz Petrograda. Ako je njihovo posedovanje od strane Srpske Pravoslavne Crkve i moglo da se smatra bratskim činom, onda će njihova plenidba od strane sadašnje rusofobske vlade biti vrhunac bezakonja i greha“, zaključuje Baburin.

- Advertisement -
SourceSputnjik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti