Kosovo i Metohija – jedan policajac ubijen, drugi ranjen, još se čuju rafali

Obavezno pročitajte

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na severu KiM, saopštila je direkcija policije u Prištini.

Prilikom obavljanja policijskih poslova, u 02.34 u Severnoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most, te je ulaz mosta bio blokiran“, saopštila je policija.

- Advertisement -

Tri jedinice su, dodaje policija, krenule u pravcu lokacije.

„Čim su stigle na mesto blokade, naišle su na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz različitog arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su upucana dva policajca“, navodi se u saopštenju.

Jedinice policije, kako tvrde, reagovale su u samoodbrani i uspele su da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje pogođenih kolega.

„Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog, dok je drugi povređen“, navodi se u saopštenju.

 

 

11:56

KoSSev: Napadači nemaju nikakve veze s manastirom

manastir banjska kosovo
Shutterstock

Pojedini kosovski mediji povezali napadače koji su noćas pucali na kosovsku policiju sa manastirom Banjska, u kom su trenutno blokirani vernici iz Novog Sada, piše KoSSev.

Nikakvih napadača, niti ima, niti ih je bilo. Juče je u manastir pristigla grupa od 50-ak vernika iz Novog Sada sa sveštenikom svojim. Još su tamo, blokirano sve pa ne mogu da napuste da napuste manastir, preplašeni su. Njih su oko jutros oko 2 probudile jake detonacije, bilo je mnogo pucnjave sa okolnih brda, sve se treslo“, navodi izvor KoSSeva.

11:44

Završen sastanak Saveta bezbednosti Kosova

Sastanak Saveta bezbednosti Kosova, sazvan posle noćašnjeg napada na severu Kosova u kom je jedan policajac ubijen a drugi ranjen, završen je oko 11 časova ali nije poznato koje su odluke donete.

U međuvremenu, prištinski mediji javljaju da se na severu Kosova ponovo čuju pucnji i da je u toku razmena vatre između „srpskih kriminalnih grupa“ i kosovske policije.

11:39

VIDEO: Rafali se čuli tokom uključenja novinarke s Kosova u program N1

Novinarka radija Kontakt plus Ana Marija Ivković javila se za N1 sa magistralnog puta nekoliko kilometara od Banjske, dok je govorila, čuli su se rafali.

Rafali se čuli tokom uključenja novinarke s Kosova u program N1

11:22

Šefica UNMIK-a najoštrije osudila incident


Specijalna predstavnica generalnog sekretara UN na Kosovu i šefica UNMIK-a Karolina Zijade izrazila je, kako je saopšteno, duboku tugu i saučešće zbog gubitka života kosovskog policajca i nedvosmisleno najoštrije osudila ovaj tragični incident.

Poručila je da UNMIK pažljivo prati situaciju i poziva sve strane na uzdržanost.

11:11

Ne zna se šta se dešava u selu Banjska, čuju se rafali

U blizini sela Banjska gde se noćas dogodio napad na jedinicu kosovske policije, prema rečima novinara koji se nalaze na magistralnom putu u blizini sela, čuju se rafali.

Novinarka radija Kontakt plus Ana Marija Ivković javila se za N1 sa magistralnog puta nekoliko kilometara od Banjske, dok je govorila, čuli su se rafali.

11:08

VIDEO: Specijalci Kosovske policije blokiraju put

Specijalci Kosovske policije blokirali su prilaze selu Banjska.

11:03

Američki ambasador: Kosovska policija ima punu podršku SAD

Sjedinjene Države najoštrije osuđuju orkestrirane, nasilne napade na Кosovsku policiju, saopštio je američki ambasador u Prištini Dževri Hovenijer.

Кosovska policija, poručio je ambasador SAD, ima punu i legitimnu odgovornost za sprovođenje vladavine prava u skladu sa ustavom i zakonima Кosova.

11:02

Janjić o napadu na jedinicu kosovske policije: To je akt terorizma

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić izjavio je da je napad na jedinicu kosovske policije na ulazu u selu Banjska na severu KiM akt terorizma i jedan od događaja koji bi mogli da budu okidači za šire sukobe.

Orlić: Kurti odmah pojurio da za događaje u Banjskoj optuži Srbe

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah prvi pojurio da optuži Srbe, a da bi svako ozbiljan rekao da vidimo šta se tačno dogodilo pa da komentarišemo.

Šef Euleksa stigao u severnu Mitrovicu

Šef Euleksa stigao je u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice, saznaje Tanjug.

Blokirani su svi prilazi selu Banjska iz pravca Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana.

Kosovska policija blokirala je ulaze, odnosno izlaze iz sela.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu