четвртак, 20 фебруара, 2020

Vojska Srbije predstavila modernizovano borbeno vozilo BVP M-80A (VIDEO)

Predlažemo

ĐUS KRVNIČKI TUKAO SESTRU U KAFIĆU: Jezivi detalji nasilništva na Novom Beogradu

Prema rečima izvora, S.V. je navodno ispričala da ju je Đus tukao u jednom lokalu na novobeogradskom...

Danas je rođendan Nikoli Jokiću! Pogledajte najbolje poteze Srbina u dosadašnjoj karijeri (VIDEO)

Srpski centar Nikola Jokić danas puni 25 godina. Jokić je trenutno igrač Denver Nagetsa i jedan od...

ŠEIK IMRAM POZVAO MUSLIMANE DA PODRŽE PRAVOSLAVCE U ODBRANI SVETINJA: Stanite rame uz rame sa vašom braćom (VIDEO)

Jedan od najuglednijih islamskih teologa i filozofa, Šeik Imram Husein, pozvao je sve balkanske muslimane da podrže...

Vojska Srbije predstavila je danas modernizovano borbeno vozilo pešadije BVP M-80A. Ovo borbeno vozilo spada u jednu od najvažnijih, ako ne i najvažniju borbenu platformu Kopnene vojske.

Kupola na vozilu je potpuno nove konstrukcije, sa znatno većim nivoom balističke zaštite, snažnijim naoružanjem, topom 30 milimetara, automatskim bacačem granata 30 milimetara, familijom protivoklopnih raketa, radio vođenih 2T5 i žicom vođenih modernizovanih „Maljutki“ 2F i 2T.

Kupola je opremljena potpuno novim optoelektronskim sistemom sa termovizijskom kamerom velikog dometa.

Prezentaciji novog borbenog vozila u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“ prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je tom prilikom najavio za narednu godinu mnogo novih sredstava, modernizovanih i unapređenih, koja su u stanju da odgovore i na izazove koji se postavljaju i u našem okruženju.

„Neke zemlje se oslanjaju na donacije. Neke se oslanjaju na to šta će im neko dati ili čak za šta će se i koliko zadužiti da bi kupili neko moderno sredstvo. Mi smo u stanju da, zahvaljujući našoj pameti, našim inženjerima i našem ulaganju, od postojećih sredstava stvorimo sredstva koja mogu u potpunosti da pariraju onome što oni ili kupuju ili dobijaju iz donacija“, kazao je ministar.

Dodao je da će Vojska Srbije uvek biti u stanju da prednjači i spremna da odgovori na svaki izazov, dok god ima ovakve inženjere i koristi svoje znanje i svoju pamet.

Prema rečima v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenada Miloradovića borbeno vozilo pešadije BVP M-80A spada u jednu od najvažnijih, ako ne i najvažniju borbenu platformu Kopnene vojske i njegova modernizacija jedno je od prioritetnih zadataka razvoja Vojnotehničkog instituta sa Odbrambenom industrijom Srbije.

„JEDAN OD OSNOVNIH ZAHTEVA ZA MODERNIZACIJU JE DA SE ZNAČAJNO POVEĆA NIVO BALISTIČKE ZAŠTITE OVOG SREDSTVA I DA SE POVEĆA VATRENA MOĆ“, OBJAŠNJAVA MILORADOVIĆ I DODAJE DA JE RADI POVEĆANJA BALISTIČKE ZAŠTITE OKLOPNOG TELA IZVRŠENA POTPUNA REORGANIZACIJA UNUTRAŠNJEG PROSTORA I ELEMENATA ZA SMEŠTAJ POSADE VOZILA, A KAO KOMPENZACIJA USLED POVEĆANJA MASE VOZILA POVEĆANA JE SNAGA MOTORA.

SourceSputnjik
- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

ARGENTINSKI GRADONAČELNIK: Molim se Svetom Vasiliju, Ostrog mi osvetljava put i podržavam proteste srpskog naroda

Matijas Gvozdenović, prvi čovek grada Arijasa govori za "Novosti". Slavi Aranđelovdan, odrastao je uz dedine guslarske pesme...

POČELO JE: Vojska otkazuje poslušnost Milu! (FOTO)

Uprkos represiji, prijetnjama i zabranama, ipak postoje časni ljudi, koji ne daju svoje dostojanstvo, svoju integritet, čojstvo i...

UNIŠTENA SRPSKA ZASTAVA U CRNOJ GORI: Policija čuvala ljude koji su je razarali, evo detalja

Danas je u Spužu uništena trobojka koja je prethodnih dana krasila javnu površinu na Stologlavu, na ulazu u ovo mesto.

Danas je rođendan Nikoli Jokiću! Pogledajte najbolje poteze Srbina u dosadašnjoj karijeri (VIDEO)

Srpski centar Nikola Jokić danas puni 25 godina. Jokić je trenutno igrač Denver Nagetsa i jedan od najboljih centara NBA lige.

TELEVIZIJA CRNE GORE UDARILA NA AMFILOHIJA: Nije ti ovo Srbija, Risto satano (VIDEO)

„U godinama koje su usledile, mira nije bilo ni na prostoru bivše Jugoslavije, ni na verskim svetkovinama, ni u crnogorskim crkvama. U...
- Advertisement -
loading...