MILOGORSKA PROPAGANDA LAŽI: Srpske i ruske službe su razorile naš bezbjednosni sistem!

Obavezno pročitajte

Uprkos užasnoj produkciji i jednoličnim sadržajima, medijsko mrtvorođenče „Žive istine“, podkast „Drugačija radio veza“, autora, voditelja i roditelja Darka Šukovića, ponov nije skrenula pažnju široke javnosti.

Za to se pobrinuo drevni čelnik Đukanovićeve medijske mafije, aktuelni šef „Pobjede“ Draško Đuranović, koji je lansira tezu da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, mimo zakonom propisane procedure, dozvolio firmi „MDI“ da proda(je) oružje koje je u Crnu Goru dopremano preko Luke Bar.

- Advertisement -

Naravno, kakva bi to tema bila da se ne stavi u kontekst sudbonosne borbe dobra i zla koja se, eto, ponovo prelama preko Crne Gore.

Na pitanje Šukovića da li se u Crnoj Gori upravo dešava „obaranje ruku“ srpsko-ruskih službi, na jednoj strani, protiv evro-američkih, na drugoj, a povodom pokušaja formiranja 44. vlade, te da su ove prve zahvaljujući pozicioniranju u prethodnom periodu izrazito premoćne, Đuranović zbori:

„Ne da su premoćne, nego oni apsolutno dominiraju. Oni su uspjeli da za tri godine razore crnogorski bezbjednosni sistem. Kontinuirano i vrlo temeljno. Kad to kažem, onda prije svega mislim na ANB, bez želje da glorifikujem prethodni period. Ali, činjenica je da je u ove tri godine Agencija za nacionalnu bezbjednost postala do te mjere kompromitovana da NATO sa njom više ne razmjenjuje ni jedan važniji operativni podatak“.

Đuranović ističe da je naimenovanjem Dejana Vukšića za direktora ANB počela brižljivo pripremana realizacija plana ubacivanja rusko-srpskih agenata u sve pore bezbjednosnog sektora.

„To je rađeno do te mjere temeljno da se svešto što se pojavljivalo na stolovima u ANB ili na skupštinskom Odboru za bezbjednost, istovremeno je bilo na stolovima nadležnih osoba u Beogradu“, kaže Draško i podsjeća da je Vukšić pred članovima Odbora otkrio imena operativaca partnerskih i domaćih obavještajnih službi i slučajeve na kojima rade.

Na pitanje kakvu je poruku NATO saveznicima poslao Jakov Milatović kad je u Kabinet predsjednika postavio takvoga čovjeka, Draško kaže:

„Poslao je jednostavnu poruku, poruku da se iza prozapadne maske krije srpski igrač. Ne vidim ni jedan drugi motiv i mislim da, u suštini, Vukšić kontroliše Milatovića“.

Nakon što su, ova dva vrcava čovjeka, apsolvirali sve tajne i misterije crnogorske bespoštedne borbe protiv svega srpskog i ruskog, usledilo je i nadpjevavanje u metaforama.

Komentarišući posljednji slučaj sa delegacijom/ama koje će putovati u Njujork na Generalnu debatu u UN, Đuranović kaže da je Crna Gora već odavno postala „Monti Pajton cirkus“ i da služi za podsmijeh svijetu. Poručuju zajedno da je politička i društvena scena svedena na nivo šarlatanstva i jeftinog ličnog denunciranja, pa je danas u Crnoj Gori moguća „ozbiljna“ polemika o tome hoće li evropsku agendu Vlada bolje i brže ispuniti ako u nju uđu proruske, velikosrpske snage koje iskonski mrze Zapad, samo što to evo neko vrijeme javno ne govore, saglasan je ovaj Đukanovićev duo fantastiko.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu