27.8 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

RADNICI OTKAZALI POSLUŠNOST VLASTI: Oteo im firmu, isekao mašine i izbacio ih sa posla! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pošto su im mašine isečene i prodate u staro gvožđe, i pošto su bez isplaćenih zarada izbačeni sa posla, radnici Elektroporcelana a.d. organizuju danas, u ponedeljak 14. 6. 2021.godine, od 8.45 časova, ispred Osnovnog suda u Novom Sadu, protestni skup, a zatim tražeći da ih primi i saluša, odlaze kod novosadskog gradonačelnika, Miloša Vučevića.


Naime, kao u svom saopštenju za medije kažu radnici, većinski vlasnik i generalni direktor Elektroporcelana a.d. Saša Stojković je na fabriku stavio katanac, iako ona uspešno posluje već 100 godina i imala ugovorene i izvozne poslove.

Čak, u istom obraćanju dalje navode radnici, Stojković namerava da nezakonito proda zemlju ovog akcionarskog društva, da bi izmirio ogromni veštački stvorene dugove prema povezanim, njemu bliskim firmama.

- Advertisement -

Tim povodom pokrenuta je od strane radnika tužba protiv Saše Stojkovića, jer radnici žele da spreče, kako ističu, prevaru.

Takođe, Srbin.info saznaje da Stojković pokušava da prevari svoju nekadašnju suprugu u sudskom postupku deobe zajednički imovine, odnosno da tu celokupnu zajedničku imovinu, u odnosu na Elektroporcelan, prisvoji sebi iako je njegova bivša supruga (koja je i ruski građanin) svojim ličnim novcem u procesu privatizacije kupila 70% Elektroporcelana a.d., s namerom da proizvode te firme uspešno plasira na ruskom tržištu, što je ona i već u prethodnom periodu i sprovela konkretno u delu.

Elektroporcelana je akcionarsko društvo, koje radilo od 1922. godine. Gotovo 100 godina je proizvodilo Elektroporcelan i tehničku keramiku.

- Advertisement -

Trenutno 70 odsto akcija pripada Saši Stojkoviću, koji je toliki postotak akcije stekao tako što je najmanje 35% akcija bivše supruge oteo na sumnjiv način.

Ostalih 30 odsto je u vlasništvu države i 400 manjinskih akcionara, tačnije bivših radnika fabrike koji su radili u preduzeću više od 30 godina.

Ročište po tužbi protiv Stojkovića biće održano upravo u danas u 9.00 časova.

Posle protestnog skupa, a nakon okončanja ročišta, radnici, sa bivšom suprugom Saše Stojkovića, nameravaju da kreneu na sastanak kod gradonačelnika Novoga Sada, Miloša Vučevića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti