25.6 C
Belgrade
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

HAŠKA RASPANDRKAČA, KARLA DEL PONTE: Nerviralo me je što je Slobodan Milošević dočekao tako laku, laganu smrt, nismo dočekali da pati!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivša glavna haška tužiteljka Karla del Ponte za nemačke medije, između ostalog, odgovorila i na pitanje da li se nekadašnji predsednik SRJ u Ševingenu otrovao tabletama.

HAŠKA RASPANDRKAČA, KARLA DEL PONTE: Nerviralo me je što je Slobodan Milošević dočekao tako laku, laganu smrt, nismo dočekali da pati! 1

Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006.

- Advertisement -

– Bila sam jako besna! Žrtve i ožalošćeni nisu bili u mogućnosti da vide kako Slobodan Milošević odgovara za svoje zločine. Uz to, nerviralo me je što je dočekao tako laku, laganu smrt. Samo je zaspao i nikada se nije probudio.

Ovim rečima je bivša glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006. u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, ne dočekavši kraj sudskog procesa.

U velikom intervjuu koji je Karla del Ponte dala novinaru Filipu Hedemanu za nemački list Frankfurter rundšau otkrila je konačno šta je u svojstvu tužiteljke osećala prema Srbima, u prvom redu prema Slobodanu Miloševiću.

Pogled koji ubija

- Advertisement -

Upitana kako joj je bilo kada se prvi put suočila sa njim, Del Ponteova je navela:

– Milošević se uvek ponašao kao predsednik, čak i kada uopšte više nije bio predsednik i bio je u pritvoru. Ponašao se ponosno, arogantno, nesavesno i prezirno. Rekao mi je da ne priznaje ni sud ni mene kao glavnog tužioca.

Da je pogled mogao da ubije, ubio bi me gledajući me u sudnici. Na početku svakog suđenja, predsedavajući sudija ga je uvek pitao: “Kako ste, gospodine Miloševiću? Kako se osećate?” To me ljutilo! Nije me bilo briga kako je Miloševiću. Zanimali su me zločini koje je počinio.

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti