21.3 C
Belgrade
nedelja, 7 avgusta, 2022

MARIN LE PEN PORUČILA SRBIMA: Nemojte u EU, ona narušava autoritet države, želi da rasturi nju i tradiciju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Francuska političarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje i jedna od glavnih protivnica predsednika Emanuela Makrona na narednim predsedničkim izborima, ukazala je na trend da se u svetu, pa i u EU i Francuskoj, urušava autoritet države te da smatra s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše u EU.

Marin Le Pen. (Foto: Jutjub)

– Podrška Evropske unije iredentizmu ima cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti. Radikalno se tome protivim – istakla je le Pen u intervjuu za srpske medije.

- Advertisement -

Pokret kojem predsedavam, kako je rekla oduvek se protivio nezavisnosti Kosova, vodeći računa o tome da se ispoštuje Rezolucija 1244, koja usvojena 10. juna 1999. godine, koja je kako kaže potvrdila „posvećenost svih država članica suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Podsetila da se njena partija bori protiv političkog sistema EU koji je „politički usmeren na SAD“ i ocenjuje da „s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše“.

– Taj sistem EU ignoriše nacionalni suverenitet i primenjuje politiku ucena i pretnji. Protiv Mađarske i Poljske npr. i to samo zbog toga što su ove dve zemlje, s pravom, odbile da im se nameću migrantske kvote. Princip proširenja je zapravo proces prenosa suvereniteta i razvodnjavanja nacionalnog identiteta – ukazala le Penova.

- Advertisement -

Marin le Pen je sankcije EU uvedene protiv Rusije ocenila kao „samovolju, istorijski kontrasmer i geopolitičku grešku“.

– Naši odnosi s Rusijom su od suštinskog značaja za ublažavanje međunarodnih kriza i borbu protiv islamskog fundlamentalizma,a pored toga Rusija je i važan trgovinski partner. Želja da se Rusija isključi iz dijaloga između nacija dovešće do produbljenja međunarodnih kriza i geopolitičkog i ekonomskog ćorsokaka – upozorila je francuska poltičarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti