12.1 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

POČELO JE: SNS pao u prvoj opštini, opozicija preuzela vlast!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srpska napredna stranka (SNS), danas je izgubila većinu u lokalnom parlamentu, a na redovnoj sednici Skupštine opštine, glasovima opozicionih odbornika iz Bolje Srbije, smenjeni su predsednik Skupštine i njegov zamenik, saznaje Nova.rs. Na njihova mesta izabrani su funkcioneri Bolje Srbije, čime je praktično SNS izgubila vlast u toj šumadijskoj opštini.

’’Koalicija okupljena oko SNS danas je srušena’’ izjavio je za naš portal Dragan Jovanović, lider najveće opozicione stranke u Topoli ’’Bolja Srbija’’ i dugogodišnji predsednik te opštine.

On je istakao da će u ’’naredna dva dna’’ biti održana vanredna sednica na kojoj će, kako je naglasio, biti smenjeno kompletno rukovodstvo opštine iz redova SNS-a i stranaka koje su sa njima činile vladajuću koaliciju.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, sednica na kojoj su smenjeni dosadašnji predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik, počela je jutros u 9 sati i još uvek traje.

Sednici prisustvuje 27 od ukupno 41 odbornika, a smena aktuelnih funkcionera izglasana je sa 22 odbornička glasa.

Srpska napredna stranka je sa svojim koalicionim partnerima iz SPS-a i GG Bolji ljudi, posle prošlogodišnjih lokalnih izbora formirala vlast sa tesnom većinom, sa samo jednim odborničkim mandatom više od opozicionih stranaka. Od 41 odbornika, naprednjaci su imali 21, dok je Bolja Srbija sa partnerima iz POKS-a imala 20.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti