30.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

PALA PRVA OSTAVKA ZBOG „AFERE CVIJAN“: BIA, papiri i snimci (FOTO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zbog afere Cvijan danas je pala prva ostavka u Advokatskoj komori Beograda (AKB), objavio je na Tviteru advokat Ivan Ninić. On je objavio ostavku advokata Dragoslava Ljubičanovića koji je razloge za to objasnio u pismu predsedniku AKB, Jugoslavu Tintoru, čiji je rad prekorio i preporučio mu da „sačuva obraz“ i sam se povuče.

– Poštovani predsedniče, obraćam Vam se ovako, jer ne želim da pravim kompromis sa sopstvenom savešću. Kao što sam Vam saopštio i na sednici Upravnog odbora Advokatske komore Beograda, smatram da se usled Vašeg nezakonitog postupanja stiču uslovi za prestanak vašeg predsedničkog mandata.Papirima BIA o Cvijanu vlast pokušava da zataška aferu „Palma“BIA objavila dokumenta o smrti Vladimira Cvijana (FOTO)

Naime, Vi ste izričito na sednici Upravnog odbora potvrdili da ste policijskim službenicima bez sudske naredbe i bez zahteva organa istrage dali lične podatke iz evidencija koje vodi Advokatska komora Beograda.Dragoslav Ljubičanović; FOTO: PrintscreenDragoslav Ljubičanović; FOTO: Printscreen

- Advertisement -

Navedeno su članovi Upravnog odbora saznali tek nakon objave u medijima, da je funkcioner komore službenicima BIA dao lični dosije kolege Vladimira Cvijana. Ovo pobuđuje sumnju da li je pored ovog slučaja za koji je javnost saznala od BIA, bilo još slučajeva nezakonitog davanja ličnih podataka advokata i advokatskih pripravnika koji se vode u evidencijama Komore. Time ne samo da ste povredili zakonsku obavezu čuvanja podataka o ličnosti, već ste suprotno advokatskom kodeksu i poljuljali poverenje javnosti u advokate koji su vezani advokatskom tajnom.

Nemojte da tonemo dublje. Već ste ponizili svoj Upravni odbor birajući da za kandidata za člana VSS i za kandidata za potpresednika Advokatske komore Srbije, podržite kandidate drugih komora, a ne naše kolege Vladimira Prijovića i Veljka Delibašića. Oba puta Vas je naš Upravni odbor žestoko demantovao. Takođe, ostaje mučan utisak i da ste izbegavali objavljivanje zapisnika sa sednica Upravnog odbora, ali da ste tonske zapise dostavljali neovlašćenim licima radi zloupotrebe. Stoga sačuvajte obraz i podnesite ostavku“, stoji na kraju pisma upućenog Tintoru.BIA je prošle nedelje objavila papire o slučaju Cvijan FOTO: PrintscreenBIA je prošle nedelje objavila papire o slučaju Cvijan FOTO: Printscreen

Znajući da zapisnike sa sednica Upravnog odbora nećete blagovremeno objaviti, smatram svojom obavezom da Vas na ovaj način pozovem da sačuvate obraz Komore. Svako može da pogreši, no, nosioci javnih funkcija moraju svojim primerom da pokažu da se za greške mora odgovarati. Stoga Vas pozivam da časno podnesete ostavku, a ja već sada kovertiram svoju kod člana Upravnog odbora Nenada Rankovića – navodi se u ostavci Ljubičanovića.

- Advertisement -

Podsetimo, advokat Ivan Ninić objavio je pre nekoliko dana na Tviteru podatke koje je dobio od BIA o smrti Vladimira Cvijana, a koji se sastoje od izveštaja radnika BIA, i predstavljaju interpretaciju razgovora između agenta i šest sagovornika, među kojima je i Advokatska komora Beograd.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti