26.1 C
Belgrade
nedelja, 25 jula, 2021

BIA ZABRANILA SLUČAJ CVIJAN: Inspektor koji je vodio svoju istragu ubijen na repsiratoru!

NAJČITANIJE

- Advertisement -


Nigde u istrazi oko Belivuka ne pominje se Aca Rošavi, razlog je – Danilo Vučić

Izveštaji BIA koje je dobio advokat Ivan Ninić sadrže razgovore sa članovima Cvijanove porodice, koji su diletantski. U svim tim razgovorima ima propusta, pitanja koja bi svaki gledalac ovog kanala postavio iz puke radoznalosti da sazna šta se zaista dogodilo, izjavio je Predrag Popović, zamenik glavnog i odgovornog urednika magazina Tabloid, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Međutim, on se složio da je BIA otkrila da ne postoji nikakvo oproštajno pismo koje bi bilo dokaz samoubistva Cvijana, time što se takvo pismo ne pominje u razgovorima sa porodicom.Plasirali su prethodno u medijima teoriju da je Cvijan ostavio oproštajno pismo. Plasirali su i teoriju da se vratio iz SAD u Beograd zbog teške bolesti i da je zbog toga izvršio samoubistvo. Ta priča oko bolesti se insinuira i u jednom od izveštaja BIA. Nema dokaza da je uopšte bio bolestan, pošto je kremiran, a ni članovi porodice nisu ponudili za to – kazao je Popović i i dodao:

- Advertisement -

Ja sam siguran da ljudi koji gledaju ovu emisiju koji su hronično bolesni, uključujući i Aleksandra Vučića, koji ima problema i sa srcem i sa pritiskom, ni ne pomišljaju da zbog toga 5. januara izvrše samoubistvo skokom u Dunav. Sve je sumnjivo u ovoj priči – kazao je Popović.
Govoreći o tome kako roditelji i sestra, prema navodima BIA, navodno nisu hteli da otkriju bivšoj Cvijanovoj supruzi njegovu smrt, da bi izbegli medijsko eksploatisanje, pa su ga kremirali i ostavili bez prezimena na grobu, on je govorio da bi sva ta priča mogla da bude proizvod zastrašivanja.

Aleksandar Vučić je pad Slobodana Miloševića objašnjavao ucenom. Vučić je pričao kako je došao Džon Smit iz Lenglija i objašnjavao Slobi: „Vidi, moraš da odeš sa vlasti. Ako ne odeš možda imamo problem. A to znači, onaj tvoj Marko brzo vozi, lako može da skrene s puta, da izazove nesreću. Tvoja Marija voli sa tim kriminalcima, već je bila u nekom klubu pa se pucalo, pa slučajno preživela. Ajde budi pametan pa da nemamo tih problema, ni ti, ni mi“ – plastično je objasnio Popović šta je moglo da bude poručeno i porodici Cvijan.

Kako je rekao BIA je zaustavila istragu o smrti Cvijana u samom začetku.
On je govorio i o Belivukovoj ekipi, dokumentima i transkriptima tužilaštva do kojih je došao, a u kojima, kao je rekao nema ništa optužujuće.

- Advertisement -

Presretnuti razgovori govore da li će da kupe crne roletne ili ovakve ili onakve. Možemo da zaključimo da tužilaštvo svesno zatire sve tragove koji vuku prema političarima koji prave link ka Vučiću – ocenio je Popović.
Prema njegovim rečima, pre Veljka Belivuka glavni u grupi „janjičari“ bio je Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi.

Policija je dva autobusa navijača zaustavila na naplatnoj rampi i držala ih dva sata, dok nije stigla ekipa janjičara sa bejzbol palicama i prebila te partizanovce. Tu ekipu nije predvodio Velja Nevolja, nego Aca Rošavi. Njega nema u istrazi. Zna se i razlog, razlog se zove Danilo Vučić, najbolji prijatelj Ace Rošavog. Dva tužioca postavljaju pitanja za razne veze, i nikome nije palo na pamet da pita ko je Aca Rošavi. Jer ako to pita, može nekom da padne na pamet da pita ko je Danilo Vučić i gde su bili zajedno – objasnio je Popović.

On je izrekao tešku optužbu da je ubijen inspektor Dejan Jović (48), nekadašnji zamenik načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije, koji je radio istragu protiv Belivuka, a na svoju ruku radio i istragu oko ubistva Cvijana i doveo ova dva slučaja u vezu.

O načinu kako je ubijen Jović, Popović je ispričao u cenzurisanom delu intervjua, koji se može videti na drugom snimku. Kako je rekao, inspektor Jović je ubijen na respiratoru tokom vanrednog stanja prošle godine, iako je zvanično saopšteno da je preminuo od korona virusa. On je naveo još jedan slučaj ubistva na respiratoru, pod izgovorom korone, a kako je rekao, u pitanju je Dragoslav Kosmajac.

Popović je takođe podsetio na optužbe svedoka saradnika da je aktuelni ministar Zlatibor Lončar pre 19 godina po nalogu zemunskog klana počinio ubistvo ranjenog pripadnika suparničkog klana Veselina Božovića koji se oporavljao u KBC Beograd.

- Advertisement -
SourceHelmkast
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti