1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

NIKOLA VRZIĆ: Balon je pred pucanjem, biće mnogo gore nego 2008.!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gost u emisiji „Politikon“ autora i voditelja Danila Tvrdišića na tv „Helm Kast“ bio je kolumnista „Pečata“ i novinar Nikola Vrzić.
Vrzić ukazuje da je Putin u svom poslednjem obraćanju svetskim liderima u Davosu (koje mnogi nazivaju istorijskim) uputio poruku da je politika zapada usmerena kroz dosadašnji ekonomski model doživela poraz.

On je upozorio da je ekonomski balon pred pucanjem, i da sledi ekonomska kriza mnogo gora od krize 2008. godine.

Socijalno raslojavanje je dostiglo razmere iz 1820. godine, a mi krajnje faze neoliberalnog kapitalizma sada doživljavamo. Korona je čitav taj proces dovela do neslućenih razmera. Kao primer tog procesa Vrzić ukazuje na zvanične podatke koji govore da se bogatstvo najbogatijih samo u toku prošle godine povećalo za 4000 milijardi dolara, a da su zaposleni u istom periodu izgubili 3700 milijardi dolara! Iz džepova najsiromašnijih se kao nikad do sada pune džepovi najbogatijjih.Takav sistem je postalo nemoguće popravljati i zato je on pred kolapsom.

- Advertisement -

Govoreći o „velikom resetu“ povodom kovid krize Vrzić se osvrnuo na zastrašujuće primere oduzimanja ljudskih prava koji zapad, u ime tobožnje borbe protiv kovida 19, zaparavo uvode u najogoljeniji totalitarizam. Skorašnji snimak iz Londona u kom se vidi kako čoveka u sred bela dana pendreče zbog nenošenja maske govori koliko se situacija na zapadu po ovom pitanju otrgla kontroli.

U emisiji se takođe govorilo o tome kako će se dalje produbljivati kriza u SAD, o domaćim autošovinstima,spomeniku Stefanu Nemanji.

- Advertisement -
SourceHelmkast
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti