26 C
Belgrade
četvrtak, 26 maja, 2022

NEPOBEDIV GRAD RATNIКA: Poseta Кronštatu, na poziv Patriot-a

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Medijska grupacija „Patriot“ organizovala je posetu lidera stranke „Srpska Desnica“ Miše Vacića u Sankt Peterburgu.

Patriot ogranizovao posetu specijalno za Mišu Vacića

Da bi uspostavio bilateralnu saradnju i razgovarao o pitanjima o budućim zajedničkim projektima, lider stranke Srpska Desnica, Miša Vacić, došao je iz Srbije u Sankt Peterburg. Inicijator i domaćin sastanka bila je Medijska Grupacija Patriot.

Alt="Patriot"
- Advertisement -

Prema rečima političara, on je prvi put u Sankt Peterburgu, ali je dugo sanjao da dođe ovde. Petrograd, kako ga on voli nazivati, oduvek ga je oduševljavao svojom energijom, a stanovnici opkoljenog Lenjingrada su ga oduvek oduševljavali njihovom jedinstvenom hrabrošću.

Tokom svoje kratke trodnevne posete, pored severne prestonice, Miša Vacić uspeo je da poseti i grad Кronštat. Lideru stranke Srpske Desnice pokazane su glavne znamenitosti grada, uključujući aleju admirala, spomenik Petru Velikom i pomorsku katedralu Nikolskog.

„Кronštat mi je obogatio život, naučio sam mnogo novih stvari. Ovde ima toliko lepih zgrada i ljubaznih ljudi koji su me uprkos činjenici da nisam njihov rođak, već Srbin, dočekali kao rođenog brata. Dakle, razlog moje političke posete je veza između ruskih i srpskih patriota. Oni su ti koji me razumeju. Organizovali su razgledanje grada, upoznavanje sa njihovom bogatom istorijom i tradicijom, ruskom kuhinjom, kupalištem i veoma sam zahvalan na tome. Obišao sam gradsku upravu gde sam imao sastanak sa gradonačelnikom i njegovim najbližim saradnicima. Dogovorili smo da ćemo da pobratimimo Кronštat sa prvim gradom u kojem Srpska Desnica dođe na vlast. Mislim da je ova poseta bila potpuno uspešna “, zaključio je Vacić.

- Advertisement -

U bliskoj budućnosti, srpski političar će, zajedno sa Medijskom Grupacijom Patriot, održati okrugli sto o međunarodnoj agendom. Ranije je Miša Vacić na konferenciji za novinare u medijskom centru rekao da „Srbija ima političku platformu vojne neutralnosti“, i da ne planira ulazak u NATO, a takođe sa velikim zadovoljstvom se zalaže za sprovođenje uvoza i izvoza sa Rusijom, preferirajući to Evropskoj uniji.

Кronštat je grad u kome je:

– napravljen prvi vodovod u Rusiji
– po prvi put stavljen hlor u vodu
– prvi radio signal (na svetskom nivou)
– prva operacija srca u Rusiji
– po prvi put korišćena narkoza
– prvi asvalt
– prva škola ronioca (na svetskom nivou)
– najveći dok na svetu za izgradnju brodova u 18. i 19.veku
– 22 vojne tvrđave od kojih su 17 na veštačkim ostrvima na plovnom prilazu gradu

Grad je osnovao Petar Veliki sveruski imperator i nikada ni jedan neprijateljski vojnik nije uspeo da kroči u grad iako je bio pod opsadom Šveđana, Finaca, Nemaca u Prvom, a pogotovo u Drugom svetskom ratu (čak 900 dana opsade od nacista).

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti