MILOJKO PANTIĆ PODRŽAO OTIMAČINU SVETINJA: „Crna Gora pobediti mora“

Obavezno pročitajte

Milojko Pantić godinama unazad poznat je po svojim ispadima i izjavama kojima omalovažava Srbe i Srbiju – državu u kojoj živi. Kao da mu nije dovoljno što je više puta ponizio srpske žrtve i izjednačio Srbe sa ustašama, nazvavši ih i klerofašistima, sada je bivši sportski voditelj otišao korak dalje.

Komentarišući proteste pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, on je rekao da je „cilj svega što se dešava pod plaštom odbrane svetinja samo plan da se na ovim prostorima, kako je rekao, stvori pravoslavna džamahiraja“!

- Advertisement -

Poručio je da „Crna Gora pobediti mora u specijalnom ratu koji se protiv te nezavisne i suverene države vodi i spolja i iznutra“.

– Nedeljama već Srpska pravoslavna Crkva u Crnoj gori manifestacijama, koje zove litije ili molebani, okuplja vernike koji demonstriraju zbog Zakona o položaju verskih zajednica. Zbog tih litija i molebana čak nije održana ni košarkaška utakmica, debi regionalne ABA lige Budućnost – Crvena zvezda. I svaki put posle takvih demostracija u gradovima Crne gore osvanu poruke koje nemaju veze sa hrišćanskom verom i pravoslavljem, a koje otkrivaju pozadinu crkvenih protesta – tvrdi Pantić.

U „blistavu“ biografiju Milojka Pantića upisano je da je septembra 2013. rekao da bi Hrvatska sa tri gola razlike trebalo da „razvali“ Srbiju i da će svim srcem navijati za „kockaste“.

Tu mora da se doda i da je vređao Sinišu Mihajlovića, a u intervjuu za jedan hrvatski portal rekao je da „Srbi moraju da kleknu, da se izvinu Hrvatima“. U izjavama je otišao toliko daleko da je izjednačio najveću klanicu Srba, Jasenovac, sa zločinom u Srebrenici. Poručio je da su „raspadom Jugoslavije kleronacionalisti i fašisti uveli region u tamnu noć sa nesanicom“.

– Vi i vaši zločinci, haški optuženici, neću da imenujem, ste srpski izrodi i bruka Srbije. Ubijanjem muslimanskih civila u Srebrenici, nas Srbe ste izjednačili sa ustašama – izjavio je tada Pantić.

1 COMMENT

  1. Ma , treba takvih u Srbiji, Uz
    eo milione da glumi takvog kao opozicionara i da bude uz sve što je antisrpsko, jer ako je drugačije, onda nama nema spasa.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu