MILOJKO PANTIĆ PODRŽAO OTIMAČINU SVETINJA: „Crna Gora pobediti mora“

1
182

Milojko Pantić godinama unazad poznat je po svojim ispadima i izjavama kojima omalovažava Srbe i Srbiju – državu u kojoj živi. Kao da mu nije dovoljno što je više puta ponizio srpske žrtve i izjednačio Srbe sa ustašama, nazvavši ih i klerofašistima, sada je bivši sportski voditelj otišao korak dalje.

Komentarišući proteste pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, on je rekao da je „cilj svega što se dešava pod plaštom odbrane svetinja samo plan da se na ovim prostorima, kako je rekao, stvori pravoslavna džamahiraja“!

Poručio je da „Crna Gora pobediti mora u specijalnom ratu koji se protiv te nezavisne i suverene države vodi i spolja i iznutra“.

– Nedeljama već Srpska pravoslavna Crkva u Crnoj gori manifestacijama, koje zove litije ili molebani, okuplja vernike koji demonstriraju zbog Zakona o položaju verskih zajednica. Zbog tih litija i molebana čak nije održana ni košarkaška utakmica, debi regionalne ABA lige Budućnost – Crvena zvezda. I svaki put posle takvih demostracija u gradovima Crne gore osvanu poruke koje nemaju veze sa hrišćanskom verom i pravoslavljem, a koje otkrivaju pozadinu crkvenih protesta – tvrdi Pantić.

U „blistavu“ biografiju Milojka Pantića upisano je da je septembra 2013. rekao da bi Hrvatska sa tri gola razlike trebalo da „razvali“ Srbiju i da će svim srcem navijati za „kockaste“.

Tu mora da se doda i da je vređao Sinišu Mihajlovića, a u intervjuu za jedan hrvatski portal rekao je da „Srbi moraju da kleknu, da se izvinu Hrvatima“. U izjavama je otišao toliko daleko da je izjednačio najveću klanicu Srba, Jasenovac, sa zločinom u Srebrenici. Poručio je da su „raspadom Jugoslavije kleronacionalisti i fašisti uveli region u tamnu noć sa nesanicom“.

– Vi i vaši zločinci, haški optuženici, neću da imenujem, ste srpski izrodi i bruka Srbije. Ubijanjem muslimanskih civila u Srebrenici, nas Srbe ste izjednačili sa ustašama – izjavio je tada Pantić.

1 COMMENT

  1. Ma , treba takvih u Srbiji, Uz
    eo milione da glumi takvog kao opozicionara i da bude uz sve što je antisrpsko, jer ako je drugačije, onda nama nema spasa.

Ostavite komentar