OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT SAVEZA ZA SRBIJU: Evo šta planiraju na dan izbora

Obavezno pročitajte

Kampanja „Bojkot 2020“ Saveza za Srbiju (SzS) vodiće se na društvenim mrežama i obilaskom Srbije, a glavni cilj kampanje biće upoznavanje glasačkog tela o razlozima bojkota i smanjenje izlaznosti na izborima navodi se u dokumentu SzS u koji je dnevnik „Danas“ imao uvid. Kampanja će trajati do 26. aprila, za kada su najavljeni redovni izbori.

Definisani su pravci kampanje koji uključuju: „opšti narativ“, „protiv čega smo“, „za šta smo“, „raspad SNS klana“, „uputstvo za upotrebu bojkota“, „obraćanje glasačima Srpske napredne stranke“ i „izborni dan“.

- Advertisement -

Za izborni dan je planirano „snimanje izbornih mesta, plasiranje video-materijala, fotografija i informacija da su prazna biračka mesta i saopštavanja izlaznosti“, kao i organizovanje završnog skupa opozicije koja bojkotuje izbore.

Navodi se da će biti otvoreno „utočište za sve one koji su ucenjeni, koji trpe bilo kakav vid pritiska da izadju na izbore“.

U dokumentu se ističe da će građanima biti ponudjeni broj telefona, mejl adresa, Fejsbuk profil „gde će moći anonimno da prijave svaki pritisak i ucenu“.

„Otkupna cena maline je politika. Cena benzina je politika. To kolika vam je plata je poltiika. To što razvedeni roditelji ne mogu da npalte alimentaciju je politika. (…) Ne biraju se na izborima samo političari kao ličnosti ili stranke kao politički subjekti, već na izborima gradjani biraju kako će im izgledati život“, piše u dokumentu u koji je „Danas“ imao uvid.

Sourceespreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu