2.6 C
Belgrade
subota, 29 januara, 2022

KULTUROM LAKŠE PREBORDITI VANREDNO STANJE: Bez obzira na situaciju ove muzeje uvek možete posetiti i zabaviti se!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Doživite najbolje muzeje od Londona do Seula u udobnosti vlastitog doma. Prelazak u samo-karantin nosi sa sobom mnogo problema i komplikacija. Što se zabave tiče, pa, očekuje vas puno dosade, puno Netflixa i još više interneta.

- Advertisement -

Ipak, postoji način da dobijete malo kulture i obrazovanja  i dok ste zatvoreni u svom domu. Kompanije „FastCompany“ i „GoogleArts&Culture“  udružili su se sa preko 500 muzeja i galerija širom sveta kako bi svakome i svima doneli virtuelne ture i online eksponate nekih od najpoznatijih muzeja širom sveta.

Sada možete da odete u muzej a da ne ustanete sa kauča!

Kolekcija GoogleArts&Culture obuhvata Britanski muzej u Londonu, Van Gog muzej u Amsterdamu, Gugenhajm  u Njujorku i bukvalno stotine drugih mesta na kojima možete steći znanje o umetnosti, istoriji i nauci. Ova zbirka je posebno dobra za studente koji traže načine da ostanu u toku čak i dok su škole zatvorene.

IM000116.JPG
- Advertisement -

Pogledajte samo neke od najboljih Google-ovih muzeja koji nude internet ture!

Britanski muzej, London https://www.britishmuseum.org

Ovaj  muzej, smešten u srcu Londona omogućava virtuelnim posetiocima da obilaze Veliki dvor i otkriju drevnu kamenu Rozetu i egipatske mumije. Na virtuelnoj turi muzeja takođe možete pronaći stotine artefakata.

Gugenhajm muzej, Njujork https://www.guggenheim.org

Google-ova funkcija Street View omogućava posetiocima da obilaze čuveno spiralno stepenište Guggenheim-a, a da nikada ne napuste dom. Ovde možete otkriti neverovatna umetnička dela iz impresionističke, post impresionističke, moderne i savremene ere.

Nacionalna umetnička galerija, Vašington https://washington.org

Ovaj poznati američki muzej umetnosti ima dve onlajnprezentacije  preko Google-a. Prva je izložba američke mode od 1740. do 1895. godine, koja uključujeodeću iz kolonijalnog i revolucionarnog doba. Druga je zbirka radova holandskog baroknog slikara Johanesa Vermera.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti