29.8 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

KOLIKO JE OBOLELIH MIGRANATA? Kreće bitka za istok !

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Od početka pandemije prema zvaničnim podacima u Srbiji je oko 20 migranata obolelo od kovida -19 tvrdi Srboljub Peović, istraživač Instituta za evropske studije. On smatra da je njihova izolovanost u prihvatnim centrima glavni razlog malog broja obolelih među tom populacijom.

Peović je u emisiji Helm Kasta odbacio pojedine stereotipe pa i teorije zavere vezane za migrante objašnjavajući mehanizam njihovog polaska na put EU koji najčeće počinje zaduživanjem kod lokalnih zelenaša u zemlji porekla gde kao garanciju u zalog daju sopstvenu porodicu On je objasnio zašto svi migranti nose bankarske kartice i da li svi imaju isti tip telefona.

On kaže da .je broj onih koji su zatražili azil u Srbiji manji od trocifrenog i odbacio teorije da postoje sporazumi po kojima se planira naseljavanje miliona migranata na tlu Srbije.

- Advertisement -

U prvom delu emisije koji je objavljen na Jutjubu Peović analizira stanje na Bliskom Istoku, sukobljavanjau ruskih, kineskih i američkih interesa u regionu, kao i težnjama ključnih regionalnih sila poput Irana, Turske i Egipta.

- Advertisement -
SourceHelmkast
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti