HARADINAJ: Optužbe protiv mene su neistinite

Obavezno pročitajte

Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je tužba, koju je protiv njega podneo albanski premijer Edi Rama, neutemeljena i da će priptemiti odgovor.

“Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena i njegova je politička diverzija kako bi se sakrio iza medijskih drama i izbegao odgovornost. Naš narod i Kosovo imaju ljude koji će biti njen branik u svakom trenutku”, istakao je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

- Advertisement -

Rama je protiv Haradinaja podneo tužbu Osnovnom sudu u Prištini.

Rama je u tužbi koju je u sedu podneo, na više od 30 strana, naveo da ga je Haradinaj klevetao zbog čega zahteva izvinjenje i obeštećenje. U tužbi je citiran veliki broj izjava koje je Haradinaj više puta dao, u kojima je apostrofirao albanskog premijera Edija Ramu.

Među izjavama je i ona u kojoj se Haradinaj poziva i na neke koruptivne afere u cilju sprovođenja ideje o razmeni teritorija.

Rama u tužbi traži da Haradinaj, uz nadoknadu štete, bude prisiljen da opovrgne izjave koje su, prema tužbi, klevetničke.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Lični interesi akademika iznad interesa SRPSKOG NARODA

Jedna od najbitnijih ustanova SRPSKOGA NARODA danas je doživela jedan od najvećih poraza u svojoj istoriji. Danas, baš kada bi...

Još priča na sličnu temu