Aleksić: Oliver Ivanović bio smetnja razvlašćivanju Srbije na Kosovu

Obavezno pročitajte

Jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je da je očigledno je da je Oliver Ivanović bio pretnja procesima na severu Kosova i Metohije (KiM), koji su se dešavali posle njegove smrti, a pre svega, kako je dodao, razvlašćivanju Srbije, koje je sprovodila Srpska lista na čelu sa Milanom Radoičićem.

Aleksić je televiziji Nova kazao da vlast želi da sakrije ko su nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, te da nije tako, odavno bi došlo do nekog epiloga.

- Advertisement -

„To ubistvo je jedan od najvećih simbola nasilja u Srbiji, reč je o monstruoznom činu kojem je prethodila brutalna kampanja na televizijama poput Pinka. To je bilo političko ubistvo“, izjavio je Aleksić.

On je dodao da je ideja današnjeg protesta da se, pošto se i inače koalicija bori protiv nasilja, to poveže sa godišnjicom ubistva i da se ne zaboravi Oliver Ivanović koji je izgubio život u svojoj borbi.

„Srpska lista je vodila brutalnu kampanju protiv Olivera Ivanovića posle koje je ubijen, a šta se dešavalo posle svi znaju – Srbija je izgubila sve što je imala na KiM zbog politike Aleksandra Vučića i Srpske liste“, naglasio je Aleksić.

Napomenuo je da je Vučić godinama govorio narodu sa KiM da će da ih zaštiti, a da ih je u stvari ostavio na milost i nemilost kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju.

Govoreći o krađi izbora, Aleksić je objasnio da se opozicija bori sama protiv svih institucija i medija koji su pod kontrolom autokratske vlasti.

„Ujedinili smo se i izašli smo na izbore u uslovima neverovatnih pritisaka i krađe i uspeli smo da ostvarimo najbolji rezultat od 2012. godine“, rekao je Aleksić dodajući da je rezultat identičan rezultatu s kojim je Srpska napredna stranka formirala vlast 2012. godine.

Poručio je da je trenutno neophodna sloga svih da se dokaže izborna krađa.

Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka je u provm mesecu dana kampanje platila medijsko oglašavanje 3,3 miliona evra, a Socijalistička partija Srbije 932.000 evra, dok koalicija „Srbija protiv nasilja“ u tom periodu nije potrošila ni dinar, a da je tek u drugom mesecu ukupno dala 200.000 evra.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu