17.3 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

GVOZDENI PUK SRBIJE SE POBUNIO: Vučiću, hoćemo ostavke

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gvozdeni puk Srbije poslao je zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić u kojima ih mole za utvrđivanje načina konačne isplate ratnih dnevnica, kao i promenu Zakona o borcu i utvrđivanje prava za borački dodatak i boračke penzije za sve borce.

FOTO: Privatna arhivaFOTO: Privatna arhiva

Iz udruženja boraca Gvozdeni puk Srbije, takođe, zahtevaju i osnivanje kancelarije za boračka pitanja pri Vladi Srbije, kao i zradu centralnog Spomen oboležja u Beogradu.

- Advertisement -

Oni žele i konačni obračun u skladu sa zakonom „sa građevinskom mafijom u Srbiji koju štite tužilaštva čak i kada ne urade objekat u skladu sa projektom i dozvolom, prevare kupce građane-borce i neplate porez na prodaju stanova“.

Izričito zahtevaju i ostavku predsednice Vlade Ane Brnabić zbog nerealizacije prihvaćenih zahteva i obećanja da će se isti rešiti.

Borci prijem na razgovor čekuju do 15. marta, posle ovog roka biće „prinuđeni i jedino što nam ostaje da ostvarimo prava u skladu sa Ustavom poštujući sve Zakone Republike, a to je demokratski radikalni štrajk glađu ispred Predsedništva Republike u šatorima do ispunjenja svih naših zakonitih zahteva“.

- Advertisement -

Oni su predsednika i premijerku zamolili i da ih ne upućuju na Ministarstvo za boračka pitanja i ministra prof. dr Dariju Kisić Tepavčević iz razloga „što su sve tačke koje su postavljenje bile predmet razgovora, pregovora i dogovora sa Vama“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti