VUČIĆ URLA ZA BOSANSKU TV: Samo se magarac ne menja, hoće da pravi novu Jugoslaviju

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za Face TV da nikada u životu nije pipnuo snajper i da su zlonamerne i glupe optužbe u kojima ga optužuju da je pucao po građanima Sarajeva i dodao da po pravilu nikad ne odgovara na takva pitanja jer neće i ne voli da se pravda.

Vučić: Samo se magarac ne menja 1

Foto: FoNet/Nenad Đorđević

„Pričaju kako sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, čitam gluposti svakog dana. Nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku. Ne mogu gluposti i laži da slušam. Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam te gluposti slušao“, rekao je Vučić, prenosi Kliks.ba.

- Advertisement -

Ne odgovaram na to, jer zlonamernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam. Pustite te priče, dodao je on. U Beogradu ne mogu da me pobede, jer žive u ’96. i ’97. Samo se magarac ne menja. Ja sam promenio i političku stranku, rekao sve svom narodu, nisam kriv ništa. Ako ne čitate knjige i ne obrazujete se, onda ste magarac. Možda sam nekad bio bolji, možda sam sada lošiji, rekao je Vučić.

Naglasio je da garantuje da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala te da lično voli RS i ne krije to, ali da voli i BiH.

„Jeste li čuli od Srbije da priča o otcepljenju RS? Mislim ono što govorim, iako se Mile nekada na mene naljuti. Mora da bude više poštovanja, moraju i bošnjački lideri pokazati više poštovanja prema RS, pa će takav odgovor dobiti i od Srba. Opredeljenje većine Srba je da idu iz BiH, a razmislite da li je to krivica samo Srba, ne bih rekao. Niko ne priča o cepanju i pravljenju novih država“, dodao je Vučić.

Naglasio je da sa Dodikom ima dobre odnose i da više neće vraćati te odnose na ono što je bilo u vreme Miloševića i Karadžića. „Ni Srbija, ni RS, ni Federacija to ne smeju sebi da dozvole. Mi imamo drugačiji pogled na to kako su se stvari u prošlosti odvijale“, zaključio je Vučić.

Face TV večeras je emitovala intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je rađen u salonu na Sarajevskom aerodromu pre tri dana kada je Srbija donirala vakcine BiH.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski: Potrebne su nam „samo“ tri pobede

Ukrajina mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao...

Još priča na sličnu temu