Drecun: Beograd da se suprotstavi velikoalbanskoj ideji Kurtija

0
2060
Beograd, 30. marta 2018. ARHIVSKA FOTOGRAFIJA OD 14. marta 2017. - Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun je nakon trocasovne sednice skupstinskih odbora za KiM koja je bila zatvorena za javnost novinarima procitao saopstenje u kojem se kaze i da srpski narod na KiM ne moze u punoj meri da ostvari licnu i imovinsku sigurnost i punu slobodu kretanja i nastanjivanja za sta, kako kaze, punu odgovornost snose privremene institucije i medjunarodno prisustvo na KiM. FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bg *** Local Caption ***

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenjuje da poruke i izjave lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija sadrže samo velikoalbansku ideju.

Kurti sada svoje stavove želi da pretoči u političke korake, a Beograd tome mora da se suprostavi, rekao je Drecun za RTS.

On je upozorio da Aljbin Kurti svoje ideje i svoju ideologiju velikoalbanskog nacionalizma želi da pretoči u praktične korake i da nanese što je moguće veću štetu i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i državi Srbiji.

– I tome moramo da se suprotstavimo, svim sredstvima na jedan ofanzivan, ne defanzivan način, ne samo da Aljbin Kurti vodi igru, moramo unapred da predvidimo njegove poteze, a to složićete se i nije tako teško – rekao je Drecun.

Tome, dodao je, moramo da se suprotstavimo, da nađemo „način kako bismo umanjili njegovo štetno delovanje po srpske interese“.

Leave a Reply