14.5 C
Belgrade
субота, 30 маја, 2020

ĐURIĆ: Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić saopštio je večeras da je zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa u većinski srpskim sredinama na Kosovu.

Đurić je u dnevnom izveštaju objavljenom na Instagram profilu naveo da je reč o muškarcu iz opštine Leposavić, rođenom 1973. inače bubrežnom bolesniku, koji je preminuo u KC Niš.

- Advertisement -

Direktor Kancelarije za KiM je ukazao da je registrovano pet novoobolelih osoba u većinski srpskim sredinama, dok je broj ukupno obolelih porastao na devet.

„Kod dvojice radnika zatvora u Kosovskoj Mitrovici potvrđen je COVID-19, tako da za sada ima ukupno tri radnika zatvora, koji su testirani u Prištini i koji su pozitivni. Ukupno 18 uzoraka testirano je u Kraljevu, a tri su pozitivna“, istakao je Đurić.

U dnevnom izveštaju se navodi i da je jedna osoba preminula u albanskim sredinama, dok je broj novoobolelih 13, a ukupno registrovanih 125.

- Advertisement -

Đurić je naveo da je 41 osoba testirana u Severnoj Mitrovici, 23 radnika zatvora i još 18 građana.

„Uzorci se sada šalju u Institut za veterinu u Kraljevu. U Kosovskoj Mitrovici se u samoizolaciji nalazi oko 100 lica“, naveo je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je u dnevnom izveštaju naveo da su u Zvečanu obezbeđene tri dežurne telefonske linije na kojima građani sa simptomima virusa COVID-19, ili oni koji su bili u dodiru sa obolelima, mogu da stupe u kontakt sa lekarima.

„Ukupno 11 lica iz Zvečana koji se nalaze u samoizlolaciji dobrog su zdravstvenog stanja. Domu zdravlja u Leposaviću javilo se 14 osoba sa respiratornim infekcijama, od jedne osobe uzet uzorak za analizu na prisustvo virusa COVID-19“, naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

Agencija za prevoz putnika “KIM-CO“ iz Gračanice ponudila je svoj vozni park sa vozačima na korišćenje bez naknade u svrhu borbe protiv virusa COVID-19, navedeno je u izveštaju. 

Đurić je poručio da su volonteri i danas obilazili ugrožene građane i nosili im pakete sa hranom i higijenskim sredstvima.

Krojačka radnja “Denić“ iz Gornjeg Kusca započela je šivenje zaštitnih maski za potrebe ZC Gnjilane.

Direktor Kancelarije za KiM je podsetio da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

ZLOUPOTREBA DETETA: „Zabraniti spot Vučića“

Vučićev spot problematičan Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva od REM-a da u roku od 24 časa zakaže...

BEOGRADSKI SINDIKAT: Pod hitno da se spusti tenzija!

BEOGRADSKI SINDIKAT U ŽIŽI Muzički sastav "Beogradski sindikat" našao se ponovo u žiži kada su crnogorske vlasti kadrove...

ZVANIČNO: EXIT 2.0 ove godine, evo kada!

EXIT odredio nove datume Konačno su zvanično određeni novi datumi za obeležavanje 20 godina Exita. Jedano od vodećih svetskih...

NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA: Pronalazak vanzemaljskog života u 2020?

Najnovija istraživanja Najnovija opažanja ponovo su uočila prigušenu patuljastu zvezdu, Proksimu B, kako orbitava sredinom naseljene zone oko...

SNIMAK UBISTVA AFROAMERIKANCA: Poznavali se od ranije! (VIDEO 18+)

Posle nasilničkog hapšenja od strane policije Flojd je preminuo nakon čega su širom Mineapolisa i SAD izbili protesti:
- Advertisement -