DEDA MILORAD IMA 89 GODINA: 1969. godine se sve promenilo, umesto vode počeo da pije pivo!

0
164

Oni koji dočekaju duboku starost uglavnom imaju mnogo toga zanimljivog za ispričati iz bogatog životnog iskustva. Uprva takva je i priča dede Milorada Zdjelara iz mesta Tomašice kod Prijedora.

Iako već u 89. godini života, ovaj deka je vedrog duha, voli da izađe u provod, prošeta po komšiluku i uživa na julskom suncu, piše ATV.

Rođen je 12. jula, daleke 1932. godine. U životu je prošao kroz nekoliko ratova, teška i dobra vremena, život i rad u Nemačkoj, da bi se na koncu ipak vratio na svoje ognjište.

Svoj recept za dugovečnost i dobro raspoloženje odlučio je da podeli sa javnošću.

Sve je počelo još od ranog detinjstva, kada mu je otac ponudio da popije pivo. Probao je, ali kako kaže, bilo mu je gorko i nije mu se dopalo.

Došla je i ta prelomna 1969, od koje je se sve promenilo.

Odlazi da radi na građevini u Nemačkoj. U, kako je zovu “zemlji sreće”, prvo na šta su radne kolege Miloradu skrenule pažnju jeste, da voda nije za piće, te su mu tada predložili da umesto nje, pije pivo.

I poslušao ih je. Od tog trenutka, pa sve do danas, Miloradu je pivo postala svakodnevnica, a vodu gotovo da ne pije.

Iz Nemačke se vraća 1991. godine, kada odlazi u zasluženu penziju.

Za njega ne postoji reč “lek”, a od svih mogućih “terapija” troši dve do tri rakije uz jutarnju kafu, dok posle ručka nastavlja sa pivom.

11. jula je napunio 89 godina, a njegovo bogatstvo se broji na pet unuka i osam praunučadi. U novembru treba da postane pradeda deveti put i čukundeda prvi put.

Ostavite komentar