Britanci stopiraju SAD da bombarduje Iran

Obavezno pročitajte

Britanski premijer, Boris Džonson uputio je upozorenje amerčkom predsedniku Donaldu Trampu, nakon što je zapretio Iranu da će uništiti 52 nalazišta iranske kulturne baštine.

Nakon ubistva iranskog komandanta kudskih snaga, vazdušnim napadom na aerodrom u Bagdadu od strane bespilotne američke letelice, Tramp je putem društvene mreže Tviter izneo brojne pretnje Iranu.

- Advertisement -

Prtparol Džonsonovog kabineta je u svom obraćanju javnosti insistirao da postoje međunarodne konvencije koje sprečavaju uništavanje kulturne baštine i istakao da je stav Velike Britanije da ubistvo generala Soleimanija nije ratni zločen, već da države imaju prava da počine takve akcije u samoodbrani.

Američka administracija je akciju atentata generala Soleimanija opravdala tvrdnjama da je Iranac, planira brojne neposredne napade na američke vojnike i diplomatsko osoblje.

Pročitajte još: https://nasaborba.com/odgovor-libije-turskoj-danas-objavljujemo-dzihad/

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu