Srbija osigurala prvo mesto u grupi i 1/4 finale ATP kupa! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki su pobedili dubl par Francuza rezultatom 2-1(6-4,6-7,10-3) i tako osigurali pobedu reprezentacije u duelu sa Francuskom i prvo mesto u grupi A.

Srbija će odigrati i duel protiv reprezentacije Čilea u okviru grupne faze, ali taj duel neće imati rezultatskog značaja.

- Advertisement -

Prvi set je bio dosta izjednačen do momenta kad je srpski par uspeo da uzme brejk i povede sa 4-2 u gemovima. Đokoviću i Troickom nije bilo teško da zadrže ovu prednost i okončaju set rezultatom 6-4.

Drugi set je obeležio vrhunski tenis pun preokreta. Najpre je Novak zabrinuo publiku pošto je Srbija morala da zatraži medicinski tajm-aut pri rezultatu 1:1 u gemovima. Najboljeplasirani teniser Srbije se žalio na već operisani desni lakat i morala mu se ukazati medicinska pomoć.

Meč se potom nastavio i pri rezultatu 4-4 srpski dubl par je dobio tri uzastopna poena i otišao na prednost od 40-0. Izgledalo je kao da se meč približava kraju ali je francuski par uz malo sreće uspeo da izjednači pa i da osvoji gem i ode na prednost od 5-4.

Posle još tri gema igre rezultat je bio izjednačen 6-6 i usledio je tajbrejk. Francuzi su bili bolji u tajbrejku (7-5) i tako izjednačili rezultat za 1:1 u setovima.

U dublu pri rezultatu 1:1 u setovima se igra takozvani ,,čempionšip tajbrejk“, to jest pobeđuje onaj ko prvi stigne do 10 poena. Poslednji set je počeo mini-brejkom Francuza, da bi srpski dubl par nešto kasnije uzvratio istom merom pa zatim i oduzeo oba servisa Francuzima i poveo rezultatom 7-3. Posle jednog sata i 45 minuta za pobedu Srbije servirao je Viktor Troicki. Bio je to uspešan servis koji je done Srbiji pobedu i prolaz u naredenu fazu ATP kupa.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu