ŽENA OLIVERA IVANOVIĆA NASTAVLJA DA PRKOSI VUČIĆU: Saslušati Radoičića i Veselinovića!

Obavezno pročitajte

Nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da je „neverovatno“ da će u toku suđenja koje je počelo u Osnovnom sudu u Prištini „biti saslušano 100 svedoka, a da ona nije pozvana da svedoči“. Takođe je istakla da u ovom procesu treba saslušati Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, za koga je Vučić smatra da nije učestvovao u organizaciji, logistici, podstrekavanju na ubistvo Olivera Ivanovića, a kao glavni dokaz od početka navodi da je Radoičić „prihvatio i prošao poligrafsko ispitivanje“.

Popović je za televiziju Prva izjavila da je nekoliko puta davala izjave u predistražnom postupku, kada je „imala kontakt sa tužilaštvom“, dodajući da sada „nema kontakt“.

– Neki od svedoka koji će svedočiti imaju informacije koji su direktno dobili od mene – kazala je Popović i podsetila da je od suda poziv da svedoči dobila i prva Ivanovićeva supruga „koju nije video 20 godina“.

- Advertisement -

Popović je rekla da će „pratiti čitav proces“ preko advokata koji će biti prisutni na suđenju, jer joj je važno „da čuje šta će reći svi ti svedoci i oni koji su optuženi“.

Popović je rekla da je „strašno“ što suđenje počinje više od tri godine posle ubistva.Milena Popović FOTO: Printscreen/YouTubeMilena Popović žena pokojnog Ivanovića FOTO: Printscreen/YouTube

– Prvo ročiste ni na šta posebno ne ukazuje, nije pročitana optužnica, rečeno je samo šta se stavlja na teret optuženima koji su pomagali počiniocima – rekla je Popović i dodala da joj naredno ročište koje je zakazano za 30. avgust ne uliva poverenje da se sud time ozbiljno bavi i da je na tragu otkrivanja počinilaca.

Žena pokojnog Ivanovića je rekla da smatra „da svi oni koji su se našli na optužnici treba da budu saslušani“, a među njima i Zvonko Veselinović i Milan Radoičić.

– Svako ime koje se spominje u optužnici treba bude saslušano. Ovo je ozbiljan i komplikovan slučaj, važan za svakog čoveka na Kosovu i Srbiji – kazala je Popović.Milan Radoičić, Foto: Printscreen/YouTube/InsajderMilan Radoičić, Foto: Printscreen/YouTube/Insajder

„Pozvala sam Vučića da mu objasnim zašto sam izašla“

Na pitanje zašto je napustila salu Skupštine Srbije u vreme dok je podnošen izveštaj o Kosovu i Metohiji, Popović je rekla da je to bilo zbog prisustva Radoičića, kao i da bi ona to uradila u bilo kojoj situaciji ali da „nije imala priliku da se s njim nađe u istoj prostoriji“ ranije, već je to bio prvi put.

– Postoje razlozi zašto sam napustila – kazala je Popović koja je i poslanica Srpske napredne stranke, ne precizirajući ih.

– Poštujem predsednika Aleksandra Vučića, poštujem stranku kojoj pripadam, žao mi je što je to bilo za vreme njegovog govora. To je moj lični stav i odnos, to sam uradila iz svojih ličnih pobuda i razloga – kazala je Popović.

Dodala je da je posle tog svog čina pozvala predsednika Srbije da mu objasni zašto je to uradila.

Ostavite komentar

Najnovije objave

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih – haos u Zvečanu

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a ima povređenih. Naš reporter javlja da lete šok bombe na...

Još priča na sličnu temu